SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Sis detinguts a Ponent per una partida de 13 quilos de cocaïna i 4 d'heroïna

Una de les més grans intervingudes a Ponent || Arrestos a Lleida, Almacelles i Balaguer, i la Guàrdia Civil també ha decomissat 194.590 euros en efectiu

Plantació de marihuana trobada en un domicili d’Almacelles.

Plantació de marihuana trobada en un domicili d’Almacelles.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Lleida i Tarragona una banda a la qual ha intervingut més de 13 quilos de cocaïna i més de 4 d’heroïna, la qual cosa constitueix una de les partides més grans decomissades en els últims temps a Ponent. Concretament, han estat arrestats quatre veïns d’Almacelles de 23, 25, 35 i 37 anys de nacionalitat espanyola i marroquina, un veí de Balaguer de 28 anys nascut al Marroc i un altre home de Lleida de 32 anys i de nacionalitat marroquina resident a Montsó. Uns altres quatre suposats integrants de la banda han estat detinguts en localitats de la província de Tarragona. Els investigadors han decomissat 13,5 quilograms de cocaïna, 4,306 quilograms d’heroïna, 869 plantes de marihuana, 194.590 euros en efectiu i tres vehicles que tenien habilitats dobles fons al seu interior.

L’operació es va iniciar a mitjans de l’any passat quan es va tenir coneixement d’una possible xarxa de traficants a Lleida i Girona. Les detencions s’han practicat des de l’octubre fins ara. Sis arrestats han ingressat a la presó. Les confiscacions de droga es van realitzar durant escorcolls realitzats en immobles de Valls i Almacelles, on es van intervenir 194.590 euros en metàl·lic ocults a l’interior d’una bossa d’esport. En un dels habitatges escorcollats a Almacelles van localitzar una plantació interior de marihuana (vegeu el desglossament). A l’entresolat hi havia ocultes 869 plantes.

Els deu detinguts són acusats d’un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a organització criminal.

Produïen 200 quilos de ‘maria’ cada dos mesos La plantació de marihuana desmantellada a Almacelles estava altament preparada, amb instal·lacions d’il·luminació, aclimatació i reg òptimes per al cultiu de les plantes, i també tenia uns complexos sistemes d’extracció per evitar la sortida d’olors a l’immoble. La Guàrdia Civil calcula que la xarxa podia produir i distribuir més de 200 quilos cada dos mesos.

Plantació de marihuana trobada en un domicili d’Almacelles.

Plantació de marihuana trobada en un domicili d’Almacelles.GUARDIA CIVIL

tracking