SEGRE

BARRIS SANITAT

Un barri lleidatà demana una metge i una infermera fixes al seu consultori

Ara hi ha dies que no hi van en funció de les necessitats del CAP de la Bordeta

Un usuari surt ahir del consultori al carrer Mossèn Salvador.

Un usuari surt ahir del consultori al carrer Mossèn Salvador.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consultori mèdic dels Magraners obre cada dia als matins des de fa gairebé dos anys, però els veïns denuncien que en ocasions s’absenta la metge titular o la infermera, que depenen del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Bordeta. “Molts veïns han demanat el canvi de metge de família a la Bordeta, perquè no surt a compte anar aquí si de vegades no hi és i no ens avisen amb temps”, van afirmar ahir uns usuaris.

Van lamentar que “després de lluitar tants anys per tenir consultori i perquè obrís cada dia, no es faci en condicions. Volem que la metge i la infermera siguin fixes”.

El consultori va obrir fa vuit anys, després de ser molt reclamat pel barri, i fins al 2017 la doctora només atenia els dilluns, dimecres i divendres i la infermera, també els dimarts. La resta de dies, els veïns havien d’anar al CAP de la Bordeta. El maig del 2017, després de moltes reivindicacions veïnals, el Parlament va aprovar la seua obertura diària.

Així, ara atén els dilluns, dimarts i divendres de 8.00 a 14.00 hores i els dimecres i dijous, de 8.00 a 10.30 hores. “Creiem que és insuficient, hauria d’estar oberts tots els matins fins a les 14.00”, van apuntar. Una usuària va explicar que ha intentat canviar-se i tenir assignat el CAP de la Bordeta, com afirma que han fet altres veïns, però que no ho va aconseguir. “Diuen que no puc i que em toca el consultori, però insistiré perquè conec gent que ho ha fet”, va assenyalar i va explicar que les absències del personal ocorren quan aquest és necessari a la Bordeta. “No ens avisen amb temps els dies en què el consultori obre i llavors hem d’anar a la Bordeta via Urgències”, va denunciar.

Per la seua part, fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) van explicar que “algun dia, i per necessitats del servei, el consultori pot cobrir-se amb infermeria, ja sigui per formació o per dies personals de la doctora titular” i van afegir que, “puntualment, pot estar tancat si la seua cobertura no resulta possible. Quan això passa, s’avisa la població amb temps i se centralitzen totes les demandes a la Bordeta”. Les visites a domicili es realitzen sense cap incidència des del CAP.

D’altra banda, l’equipament està ubicat al carrer Mossèn Salvador 1 i dóna servei a més de 1.500 pacients.

tracking