SEGRE

TRÀNSIT EQUIPAMENTS

La Paeria decideix municipalitzar la gestió dels radars i els semàfors amb càmera

A partir del 19 de febrer, quan s’acaba la pròrroga de la concessió del servei a Sice-Arnó, iniciada l’any 2014 || Manté converses amb l’empresa per acordar les condicions del traspàs

El radar ubicat a Prat de la Riba.

El radar ubicat a Prat de la Riba.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria assumirà directament la gestió dels radars i semàfors amb càmera (“foto-roig”) a partir del 19 de febrer vinent, dia en què acaba la vigència de la pròrroga de sis mesos del contracte de la concessió d’aquest servei, en mans de l’UTE Sice-Arnó.

L’equip de govern ha optat per aquesta alternativa al descartar convocar un nou concurs i ara els tècnics municipals mantenen converses amb Sice-Arnó per acordar les condicions del traspàs dels materials necessaris per a aquest servei, que a més dels radars i els “foto-roig” inclou el manteniment de tota la xarxa semafòrica de la ciutat i de les càmeres de videovigilància instal·lades a la via pública. Així mateix, ha iniciat converses amb els sindicats amb representació al consistori de cara a incorporar personal contractat per la concessionària que ara s’encarrega de la gestió de les multes i de tasques de manteniment.

Fonts municipals van assenyalar que la previsió és mantenir les dos persones que tramiten les multes, que des de l’inici de la concessió treballen en dependències de l’àrea municipal d’Hisenda tot i que estan en nòmina de l’empresa, i també podria succeir el mateix amb dos o tres dels empleats de manteniment. En aquest cas, l’ajuntament ja compta amb personal propi de les seues brigades capacitat per assumir almenys parcialment aquesta tasca. Les mateixes fonts van mostrar la seua confiança que no hi haurà problemes per arribar a un acord amb Sice-Arnó per a un traspàs que permeti que els radars i semàfors amb càmera continuïn funcionant amb tota normalitat el 20 de febrer ja sota la gestió de la Paeria. Prèviament, aquest traspàs haurà de ser aprovat via decret d’alcaldia o per la junta de govern un cop estiguin llestos els informes tècnics i econòmics corresponents.

L’ajuntament posarà fi així a una concessió marcada per les discrepàncies amb l’adjudicatària a compte de la velocitat a partir de la qual s’havien d’imposar les multes de radar. La concessió va ser firmada l’octubre de l’any 2013 i tenia una vigència de quatre anys prorrogables per dos més. Tanmateix, els desacords entre les dos parts (vegeu el desglossament) van motivar que la Paeria només l’ampliés unilateralment sis mesos, ja que la concessionària rebutjava continuar prestant el servei.

L’empresa té en suspens un recurs per centenars de milers de multes

Els semàfors amb càmera es van posar en marxa el març del 2014 i els radars, l’agost d’aquell any. Precisament, els radars han estat el gran punt de conflicte entre Paeria i concessionària des del primer moment. El consistori va decidir que només es multaria els vehicles que superessin els 65 quilòmetres per hora, quan el límit en vies urbanes és de 50. Sice-Arnó va al·legar que s’havien d’imposar tal com fixa la normativa i va reclamar, en aplicació d’un punt del contracte, que la Paeria compensés amb 9 euros cada una de les no cobrades als vehicles que anaven a entre 50 i 60 per hora, que ara ja són centenars de milers. El consistori ho va desestimar i el 2016 la concessionària va presentar un recurs judicial. Tanmateix, mesos després el va deixar en suspens i la Paeria va rebaixar a 60 per hora la velocitat a partir de la qual multen els radars. Ara caldrà veure si Sice-Arnó reactiva el recurs o l’arxiva.

tracking