SEGRE

Reprenen el projecte de l'AVE 'low-cost' entre Madrid i Barcelona sense detallar si pararà a Lleida

Imatge d’arxiu d’un tren AVE passant per la ciutat.

Imatge d’arxiu d’un tren AVE passant per la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe ha reprès el projecte de servei d’alta velocitat low-cost, denominat EVA,que cobrirà el trajecte entre Madrid i Barcelona i que preveu tenir en circulació abans que el mes de desembre del 2020 el transport de viatgers amb tren s’obri a la competència, segons van indicar fonts del sector.

Es tracta d’un AVE amb un bitllet més barat, encara que també amb menys prestacions i amb capacitat per a més viatgers. La companyia pública inclou el llançament d’un AVE de baix cost en el pla estratègic que demà aprova el consell d’administració amb l’objectiu de preparar-se per competir amb altres operadors. D’aquesta manera, l’operadora recupera els seus plans lowcost després que finalment no prosperés l’EVA que l’anterior Executiu i equip directiu de Renfe tenia programat per a aquest any, i que no detallava si tindria parada a Lleida.

Digitalització

Per afrontar la competència, Renfe recorrerà a la digitalització per vendre bitllets que no només suposin un trajecte amb tren, sinó que incloguin altres transports i serveis, i cobreixin tot el viatge del passatger “des que surt de casa fins que arriba a la destinació”. En l’estratègia de Renfe fins a l’any 2023 figura, a més, la compra de nous trens per un import d’uns 3.000 milions, sobretot per a trajectes regionals i de Rodalies, encara que inclouran AVE.

tracking