SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Sis mesos de presó per deixar conduir un tractor a un nen a la Batalla de Flors de Lleida

Accepta 6 mesos de presó i un any sense carnet per un delicte de conducció temerària || Va arribar ahir a un pacte amb Fiscalia que va evitar la celebració del judici

Imatge del moment en què el condemnat va ser denunciat per la Guàrdia Urbana.

Imatge del moment en què el condemnat va ser denunciat per la Guàrdia Urbana.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del Jutjat Penal 3 de Lleida va condemnar ahir a sis mesos de presó el jove de 22 anys imputat per haver deixat que el seu cosí de 10 anys conduís un tractor en plena rambla Ferran durant la Batalla de Flors de la festa major de Lleida el 2017. El jove va acceptar ahir una pena de sis mesos de presó i un any i un dia de retirada del carnet de conduir per un delicte de conducció temerària. La condemna es va dictar després que les parts arribessin a un acord, per la qual cosa es va evitar la celebració del judici. Al principi, la Fiscalia sol·licitava una pena d’un any de presó i tres de retirada del permís de conduir. El succés va tenir lloc cap a les 18.30 hores de l’11 de maig del 2017 quan agents de la Guàrdia Urbana, que vetllaven per la seguretat de l’esdeveniment, van detectar que un nen conduïa un tractor de grans dimensions i només tenia el control de l’acusat, que l’acompanyava caminant per la calçada. Els policies van donar l’alto al vehicle a l’adonar-se que el conduïa un menor i van identificar el responsable del tractor. La Urbana va obrir diligències i les va remetre al jutjat. També es va enviar l’atestat a la Fiscalia de Menors, encara que el nen no va ser imputat al tenir menys de 14 anys.

A l’escrit d’acusació, la Fiscalia va considerar que el jove “va posar en risc la integritat de les persones assistents, que eren nombroses i entre les quals hi havia molts menors d’edat que jugaven i agafaven confeti a la calçada molt a prop dels tractors”. Finalment, ahir va ser condemnat per un delicte de conducció temerària aplicant l’article 380.1 del Codi Penal que tipifica conduir vehicles a motor i ciclomotors “amb temeritat manifesta i posar en perill la vida o la integritat de les persones”.

La Fiscalia l’acusava de posar en risc la integritat de nombroses persones, també nens

D’altra banda, la Guàrdia Urbana va denunciar dilluns un menor de 17 anys per conduir sense carnet un vehicle a Pardinyes. El jove va ser interceptat per una patrulla després d’una infracció de trànsit a l’avinguda de Tortosa. Al comprovar-li la documentació, els agents van veure que es tractava d’un adolescent de 17 anys, per la qual cosa no disposava de la llicència obligatòria. Per això, va ser denunciat per la via penal per un delicte contra la seguretat viària i es va donar avís a un familiar perquè se’n fes càrrec.

tracking