SEGRE

EMERGÈNCIES INVERSIONS

Buch anuncia 34 milions d'euros per a la compra de material de bombers

Interior destina 800.000 € al nou parc de Seròs i un milió a la reforma del de la Seu d’Urgell || Els voluntaris creuen que no es resoldrà el “col·lapse estructural”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va anunciar ahir que aquest any licitaran trenta-quatre milions d’euros per comprar vestuari i material de bombers, i que iniciaran els tràmits per millorar diverses infraestructures del cos per valor de 18,7 milions fins al 2020, dels quals 800.000 euros són per al nou parc de bombers voluntaris de Seròs i un milió per ampliar el parc de la Seu d’Urgell. En la seua compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament, va admetre que el cos es troba, en l’àmbit de recursos humans, infraestructures i materials, en una situació “inferior a la desitjada, i bastant crítica si no s’actua amb rapidesa i compromís”. Els 34 milions en material es tradueixen en 92 nous vehicles de la tipologia bomba rural pesant, roba per als 5.000 efectius del cos, així com 179 equips d’excarceració en accidents. També licitaran la compra de guants i botes per a tots els efectius; 125 càmeres tèrmiques; 411 equips de respiració autònoma formats per màscara, casc i botella d’aire; 500 botelles d’aire; manteniment preventiu i correctiu de vehicles, i motxilles portamànegues.

D’altra banda, els bombers voluntaris segueixen amb la mesura de tancar els parcs, una quinzena dels quals a Lleida, com els d’Almenar i Montferrer. Quant a la compareixença de Buch, l’Associació de Bombers Voluntaris es va mostrar “profundament decebuda” amb el conseller i amb la pràctica totalitat dels diferents partits perquè “continuen aliens a la situació real de col·lapse i no compliran els plans per ser irrealitzables i plens de fantasies”. No descarten portar aquest cas als tribunals.

Reconeix al Parlament la falta de recursos humans, infraestructures i materials

Per la seua banda, bombers funcionaris es van concentrar ahir a la seu d’Interior en una nova protesta. Els professionals porten sense fer hores extres voluntàries des del passat dia 10 de desembre.

Els bombers voluntaris d’Almenar, al tancar ahir el parc també de manera indefinida.

Els bombers voluntaris d’Almenar, al tancar ahir el parc també de manera indefinida.AMADO FORROLLA

Els bombers voluntaris d’Almenar, al tancar ahir el parc també de manera indefinida.

Els bombers voluntaris d’Almenar, al tancar ahir el parc també de manera indefinida.AMADO FORROLLA

tracking