SEGRE

El POUM preveu traslladar els pavellons per ampliar els Camps Elisis i construir pisos

El pla urbanístic contempla un nou recinte firal que inclourà la zona de l'antiga hípica

Vista del pavelló 3 de fira de Lleida.

El POUM preveu traslladar els pavellons per ampliar els Camps Elisis i construir pisosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) que proposa l'Ajuntament de Lleida preveu traslladar Fira de Lleida a un nou recinte entorn de l’antiga Hípica per ampliar els Camps Elisis i aixecar una nova àrea residencial per completar el barri de Cappont. Així ho ha explicat aquest dijous l'alcalde, Fèlix Larrosa, en una trobada amb periodistes. L'alcalde ha destacat que la comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat ha donat el seu vistiplau al model plantejat pel nou POUM, que estableix la implantació d'un nou recinte firal a la ciutat que inclourà el recinte de l'Hípica, que ara s'està arranjant per fer-hi un nou espai polivalent, i l'espai que queda entre el Canal de Seròs, el pont de Pardinyes i la via ferroviària, d'unes 12,5 hectàrees.

Els espais firals existents, que tenen una superfície total de 57.000 metres quadrats, passarien a ser residencials amb un màxim de 371 nous habitatges. Aquesta actuació es complementarà amb una nova ampliació dels Camps Elisis cap al vial de Victoriano Muñoz i una nova franja verda prevista al carrer Santa Cecília.

Larrosa ha defensat que la Comissió Territorial d'Urbanisme avala els grans temes plantejats pel POUM, que "lidera un procés de canvi en la concepció urbanística del país. És un document de referència per les seves propostes absolutament innovadores", segons l'alcalde.

La Comissió d'Urbanisme ha plantejat algunes consideracions de caràcter tècnic que ara s'analitzaran per valorar la seva inclusió en el document que es portarà a l'aprovació del ple. Segons l'alcalde, entre altres, fan referència a la regulació de les urbanitzacions amb dèficits a l'Horta i als mecanismes de gestió per vincular la inversió al Centre Històric amb el desenvolupament de nous sectors urbanitzables a la perifèria, una possibilitat que també es planteja ampliar a la Mariola.

Pel que fa als terminis d'aprovació provisional del POUM al ple municipal, Larrosa ha assenyalat que ha iniciat una ronda de contactes amb els portaveus dels grups municipals per tractar sobre aquesta qüestió. Ara s'hauran de fer les modificacions que es considerin oportunes per incorporar les observacions de la comissió i quan estigui llest el document s'establirà el calendari per la seva aprovació provisional. El paer en cap ha afirmat que confia que serà dins d'aquest mandat.

tracking