SEGRE

URBANISME COMISSIÓ TERRITORIAL DE LLEIDA

La Generalitat reclama canvis al POUM però avala el seu model

Demana aclariments sobre la divisió de l’Horta i futurs creixements urbanístics || L’alcalde destaca que Urbanisme va elogiar la normativa i la veu un referent

Vista del barri de la Mariola.

Vista del barri de la Mariola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat reclama aclariments en el projecte del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Lleida per donar-li el vistiplau. La comissió d’Urbanisme demana justificar quin criteri es fa servir per dividir en àrees l’Horta i qüestiona la declaració de terra urbanitzable no delimitat. També sol·licita concretar com vincular nous desenvolupaments urbanístics a rehabilitar el Barri Antic. Són les principals prescripcions que la comissió va acordar a l’informe per a l’avaluació ambiental del POUM. La Paeria les haurà d’incorporar a l’expedient abans de sotmetre el pla a l’aprovació provisional del ple. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va dir que la Generalitat va felicitar la Paeria pel POUM i el va considerar un referent per al desenvolupament urbanístic d’altres ciutats. Va afegir que els canvis proposats són “reflexions” que els tècnics estudiaran com incorporar i que no cal ratificar en un ple. Va anunciar que consultarà als grups polítics i va remarcar que la tramitació segueix endavant. No va concretar quan serà l’aprovació provisional del POUM, però va recordar que el juny de l’any passat ja preveien aprovar la normativa aquest febrer. Posteriorment, Urbanisme ha d’emetre l’informe preceptiu per a l’aprovació definitiva, que resoldrà el conseller de Territori.

El secretari d’Hàbitat Urbà de la Generalitat, Agustí Serra, va explicar que l’informe de la comissió “valora favorablement el model” del POUM. Va assenyalar que relacionar creixements urbans amb la rehabilitació del nucli històric és “innovador”, encara que va destacar la necessitat de precisar com i va plantejar estendre la mesura a la Mariola, qüestió que la Paeria veu factible.

Larrosa afirma que pròximament portaran al ple l’aprovació provisional del pla

Quant a l’Horta, va apuntar que “està bé abordar la situació”, però va advertir que la figura de terra urbanitzable no delimitat “és de molt difícil gestió”. Serra va afegir que, en cas d’aplicar-se la mesura, la regularització d’immobles exigiria cessions de terra a la Paeria.

Més espai per ampliar les instal·lacions de la CAG a Guissona A banda de l’informe per a l’avaluació ambiental del POUM de Lleida, la comissió va examinar també el projecte de la Corporació Alimentària de Guissona (CAG) per habilitar una nova superfície per a equipaments en aquesta localitat de la Segarra. En concret, va plantejar el canvi de classificació d’una superfície de 26.752 metres quadrats en què l’empresa proposa instal·lar una nova estació depuradora. L’expedient va rebre un primer informe favorable. D’altra banda, la comissió va aprovar així mateix el projecte de l’empresa Torrons Vicens per habilitar una botiga i un espai per a demostracions (on ensenyar el procés artesanal d’elaboració de torrons) en un immoble de 290 metres quadrats de superfície a prop de les instal·lacions de l’empresa a Agramunt.

tracking