SEGRE

SANITAT PRIVADA EQUIPAMENTS

Avantmèdic convertirà l'antiga discoteca Systema en un hospital amb vint habitacions

Així podrà fer operacions de tot tipus amb ingrés, per a la qual cosa també tindrà dos quiròfans

Imatge de l’antiga discoteca Systema, entre els carrers Alfred Perenya i Sans i Ribes.

Imatge de l’antiga discoteca Systema, entre els carrers Alfred Perenya i Sans i Ribes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre mèdic privat Avantmèdic convertirà l’antiga discoteca Systema, situada a la cantonada d’Alfred Perenya i Sans i Ribes, en un hospital amb vint habitacions. El centre va adquirir l’edifici fa més de quinze anys i, segons van explicar fonts d’Avantmèdic, s’ha pres aquesta decisió “després d’analitzar la situació actual i la demanda dels pacients”. Actualment, només compta amb un quiròfan per a operacions sense ingrés a la seu que té a la plaça Social, i deriva a altres clíniques les intervencions que necessiten una posterior hospitalització.

Les mateixes fonts van assenyalar que s’aprofitarà l’estructura del xalet, d’uns 2.000 metres quadrats

La clínica ja ha sol·licitat els permisos a l’ajuntament i preveu obrir l’hospital després de l’estiu

–amb quatre plantes, dos sota terra, dos per sobre i un àtic–, i que l’adequació costarà entre quatre i cinc milions d’euros. “Tindrà dos quiròfans i una vintena d’habitacions equipades”, van detallar. Avantmèdic, que forma part del Grup Pujol de Mollerussa, presidit per Josep Maria Pujol, ja ha sol·licitat els permisos corresponents a l’ajuntament i, depenent dels tràmits, confia a posar l’hospital en marxa a finals d’aquest estiu. “Quan es va comprar l’antiga discoteca, es va fer per ampliar la clínica en un futur, ja que en aquell moment no tenia un objectiu concret”, van explicar.

Als dos nous quiròfans, més el que ja té l’edifici central, es portarà a terme qualsevol tipus d’operació que pugui programar-se i que només faran els metges d’Avantmèdic.

Aquestes mateixes fonts van explicar que, amb aquesta ampliació, “l’equip mèdic creixerà. Ara hi ha 120 professionals entre metges i personal clínic, tot i que alguns hi van només unes hores a la setmana. Al llarg de l’any atenen entre 40.000 i 50.000 visites. Els pacients són de companyies d’assegurances que tenen un acord amb Avantmèdic o bé paguen directament els serveis.

Systema va ser una popular discoteca als anys vuitanta, quan acollia múltiples festes universitàries, però a començaments dels noranta va tancar. El 2000 va reobrir, però el 2002 va tancar definitivament les portes després que una sentència judicial anul·lés la llicència al considerar que era il·legal. El jutge va determinar que el local no podia funcionar com a discoteca ni pub, ja que incomplia el Pla General Municipal, que prohibia el funcionament d’aquests locals en una zona residencial. Al seu torn, la resolució judicial va assenyalar que la discoteca incomplia la normativa contra incendis, així com altres mesures de seguretat.

tracking