SEGRE

TRANSPORT REGULACIÓ

El Govern vetarà la venda lliure de llicències de taxi

Preveu que l’administració les liciti per concurs || Taxistes de Lleida ho veuen “injust”, però d’altres creuen que s’ha de regular

Taxistes van protestar la setmana passada per regular els VTC.

Taxistes van protestar la setmana passada per regular els VTC.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat vol aprovar una llei que prohibeixi la transmissió de llicències de taxi entre particulars, de manera que qualsevol llicència que un propietari vulgui traspassar se la quedarà l’administració per després posar-la al mercat a través d’un concurs públic. El conseller de Territori, Damià Calvet, aposta per fer una “reforma estructural” del model de llicències de taxis i VTC per acabar “amb l’especulació” en la seua transmissió. En aquest sentit, va afirmar que cal evitar que es revenguin llicències a “preus molt elevats” que sovint “endeuten famílies de manera dramàtica”. A Lleida, l’última llicència es va traspassar el mes de setembre per 140.000 euros.

La conselleria reconeix que és una qüestió “complexa”, perquè s’haurà de tenir en compte el preu que va pagar el propietari en origen i també els anys d’amortització.

Per la seua part, el president de Tele Ràdio Taxi Lleida, Manolo Olmedo, va qualificar la mesura d’“injusta” perquè una llicència “és part del patrimoni d’un taxista” i va demanar que ho consesuessin primer amb les parts implicades. En canvi, el president de Loteutaxi, Lluís Monge, veu amb bons ulls regular-ho “per evitar l’especulació” i confia que llavors les llicències “tindrien un preu just i no seria tan elevat com ara”.

tracking