SEGRE

URBANISME CAPPONT

Debat públic per al Palau de Vidre quan hi ha tres projectes pendents

Serà la segona edició del projecte ‘Espais Singulars’ || Les places de l’Auditori i la Panera, pendents de licitar, i el xalet de Camps Elisis fa dos anys que està buit

Imatge d’arxiu del Palau de Vidre, situat als Camps Elisis.

Imatge d’arxiu del Palau de Vidre, situat als Camps Elisis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde Fèlix Larrosa va anunciar ahir l’organització d’una sèrie de tallers i debats ciutadans per decidir què fer amb el Palau de Vidre dels Camps Elisis. Aquesta actuació, emmarcada dins de la segona edició del projecte Espais singulars, arriba quan encara no s’han materialitzat les actuacions elegides a la primera edició d’aquesta iniciativa, que consistia a reformar les places Josep Prenafeta, davant de l’Auditori Enric Granados, i la plaça de la Panera, malgrat que la Paeria havia anunciat que les obres començarien al llarg del passat any. Un altre procés participatiu que té el resultat pendent i que no té aparences de poder executar-se és el que va decidir que el xalet dels Camps Elisis, tancat des de fa dos anys, acollís un restaurant i actes lúdics.

Respecte als tallers participatius sobre el Palau de Vidre, Larrosa va assenyalar que “ha arribat el moment de parlar obertament sobre el futur d’aquest espai i del paper que ha de tenir aquest emplaçament en els futurs Camps Elisis i el complex de la Fira de Lleida”. En aquest sentit, l’alcalde no es va pronunciar ni a favor ni en contra d’enderrocar l’espai o de rehabilitar-lo, matisant que “això l’haurà de decidir la ciutadania”, encara que va reconèixer que l’equipament “ha complert amb escreix la seua funció d’espai firal i de pavelló al servei de la ciutadania des que es va construir el 1965”.

Per la seua banda, el president del Col·legi d’Arquitectes de Lleida, Víctor Pérez-Pallarès, va assenyalar que els tallers se celebraran els dissabtes 9 i 16 de febrer a partir de les 11.00 hores.

“Hi haurà una visita guiada des de la plaça Bores i un debat amb una pluja d’idees la primera jornada, mentre que el dia 16 se celebraran una sèrie d’activitats a la plaça del Pati de les Comèdies per fer una enquesta entre els assistents sobre el futur del Palau de Vidre”, va indicar. El mes de març està previst convocar un concurs d’idees per a arquitectes professionals per presentar propostes per al Palau de Vidre, i unes setmanes més tard es posarà a exposició pública tots els projectes presentats i es triarà la proposta guanyadora. Paral·lelament, Larrosa va assenyalar que la reforma de la plaça Josep Prenafeta i de la Panera “estan redactats i ben aviat es licitaran”.

D’altra banda, el regidor de Promoció, Rafel Peris, va assenyalar que el xalet de Camps Elisis està buit “perquè cap empresa ni col·lectiu no s’ha interessat a explotar l’espai ni ara ni en un futur pròxim”.

tracking