SEGRE

POLÍTICA

Rufian: "La Manada porta toga. És una salvatjada que set violadors estiguin al carrer i nou demòcrates a presó"

Pueyo apel·la al votant socialdemòcrata catalanista i assegura que "no anem a buscar un bon resultat, volem governar en la Paeria"

Rufià:

Rufià: "La Manada porta toga. És una salvatjada que set violadors estiguin al carrer i nou demòcrates a presó"S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat al Congrés dels Diputats per Esquerra Republicana Gabriel Rufián ha declarat aquest dissabte a Lleida que "és una salvatjada que hi hagi set violadors al carrer i nou demòcrates a la presó. La Manada porta toga". Ho ha dit en un míting de suport al candidat a l’alcaldia d’ERC a Lleida, Miquel Pueyo, en el que també ha augurat que "vénen dies molt foscos en els que els que ens van treure el país ara fa 80 anys ho volen tornar a intentar, i nosaltres tenim l’obligació de dir les coses pel seu nom i el que és veritat, encara que ens pesi".

En aquest sentit, ha definit el ministre d’Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, de "hooligan de Societat Civil Catalana" i li ha demanat que "torni a la cova d’on ha sortit". També ha interpel·lat la resta de votants sobiranistes assegurant que el mantra d’"Espanya ens roba" ha perjudicat el moviment independentista. "A mi no em roba una senyora de Lavapiés, em roba Pujol, Millet o Rato".

També ha fet una crida per eixamplar la base independentista amb els "socialdemocratas catalans que van votar un partit amb un passat gloriós i que ara s’avergonyeixen quan senten Borrell". El diputat ha acabat l’acte dient que "és igual que bandera estimis, sents o vols, si ets demòcrata, antifeixista i d’esquerres, ets dels nostres".

Per la seua part, l’alcaldable per ERC en la Paeria, Miquel Pueyo, ha reivindicat el llegat de Pasqual Maragall i del socialisme catalanista i ha assegurat que "no ens presentem per tenir un bon resultat en les eleccions municipals, volem governar en la Paeria per obrir finestres, canviar les coses que ens deien que eren impossibles i sumar per llançar a l’aliança formada per la 'crosta' provincialista de tota la vida que va de la mà amb els hereus del règim del 78".

Així mateix, ha assegurat que "Lleida ha perdut musculatura aquests últims anys i l’important no són les llistes i els partits, sinó sumar, incorporar orígens, creences i persones per persuadir els ciutadans que no tenen clar el seu vot".

En l’acte també ha intervingut la política de Moviment d’Esquerres (MÉS), Jordina Freixanet, que anirà en la llista electoral de Pueyo. Freixanet ha assenyalat que "Pueyo és l’alternativa possible a Lleida per fer-la una ciutat republicana i obrir finestres i oxigenar la Paeria".

tracking