SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

Llum verda a la llicència a Conforama a Copa d'Or

El permís per a la gran botiga de 4.448 metres quadrats, desencallat després de gairebé dos anys de tràmits || La firma del decret, només pendent que presenti els avals dels compromisos urbanístics

Imatge virtual de la futura botiga de Conforama, a la parcel·la situada entre el Mercadona (al fons) i el McDonald’s.

Imatge virtual de la futura botiga de Conforama, a la parcel·la situada entre el Mercadona (al fons) i el McDonald’s.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional de l’equipament de la llar Conforama ja compta amb l’informe tècnic favorable de la Paeria per instal·lar una gran botiga de 4.448 metres quadrats a la zona d’expansió de Copa d’Or, entre la Bordeta i Cappont, en una parcel·la situada entre el supermercat de Mercadona i el McDonald’s.

Segons ha pogut saber aquest diari, la firma del decret per concedir formalment la llicència només està pendent que l’empresa presenti els avals dels compromisos urbanístics que comporta la implantació de l’establiment, que inclouen el desdoblament del carrer Maria Montessori i una nova intersecció a l’Ll-11 que possibilitarà accedir a peu a aquesta zona des del carrer Riu Ebre.

L’empresa invertirà uns 400.000 € a desdoblar un carrer i crear un nou accés per als vianants

Conforama, que és el principal rival d’Ikea, invertirà uns 400.000 euros en aquestes dos actuacions de millora de la mobilitat. Aquest informe favorable desencalla a la fi la concessió de la llicència després de gairebé dos anys de tràmits, marcats per l’exigència de l’ajuntament que el projecte financés millores als accessos. Precisament, aquest ha estat el principal escull per completar la tramitació, ja que el consistori és reticent a l’obertura de noves grans superfícies comercials a Copa d’Or perquè considera que s’ha de destinar preferentment a usos residencials, tal com estava previst al pla parcial.

Fa uns mesos, la promotora d’aquesta operació va expressar malestar per la dilació dels tràmits, malgrat que Conforama assumia el cent per cent de la inversió en matèria de vialitat. De fet, el posicionament municipal en contra de la proliferació d’establiments en aquesta zona ha provocat que el projecte de la multinacional Leroy Merlin d’obrir un gran establiment de més de 8.300 metres quadrats en una parcel·la molt pròxima a la de Conforama estigui a la via morta.

Segons la informació facilitada per fonts solvents, el nou Pla d’Ordenació Urbanística en veta l’obertura, malgrat que la Generalitat li va concedir la llicència comercial a finals de l’any 2016 i que Leroy Merlin va anunciar que la seua previsió era obrir el 2018.

Tanmateix, el rebuig frontal de l’ajuntament ha motivat que a finals del passat any ni tan sols no hagués presentat la sol·licitud de llicència municipal.

tracking