SEGRE

UNIVERSITAT SANITAT

Més d'un centenar de graduats de la UdL fan les proves del MIR

La majoria corresponen a l’últim curs i les van fer a Barcelona i Saragossa || En tot l’Estat s’hi han inscrit 15.477 aspirants per a un total de 6.797 places

Una de les aules universitàries on ahir es van fer les proves del MIR.

Una de les aules universitàries on ahir es van fer les proves del MIR.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de graduats de Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) es van enfrontar ahir a l’examen per intentar obtenir una plaça mèdic intern resident (MIR). Aquestes proves, que permeten als aspirants escollir especialitat, s’efectuen de manera simultània en una vintena de ciutats de l’Estat, i les més properes a Lleida són Barcelona i Saragossa. “Al voltant d’uns 120 estudiants de la UdL s’han presentat per a aquestes proves, la gran majoria dels titulats a l’últim curs”, va declarar la degana de Medicina, Rosa Soler. En aquest sentit, Soler va destacar que “molts dels graduats a la UdL opten per quedar-se en algun dels hospitals de la ciutat o de la província, però això sempre va en funció de les places que hi ha disponibles en cada centre hospitalari”.

En tot l’Estat es van presentar 15.477 aspirants per a 6.797 places del MIR. A més d’aquesta prova, el ministeri de Sanitat també va celebrar ahir els exàmens per optar a una plaça pública d’Infermeria (1.092 places), Psicologia (141), Farmàcia (267), Biologia (49), Radiofísica (34) i Química (22). Al conjunt de l’Estat hi ha 8.042 places convocades per a 35.114 aspirants, un 5 per cent més que a la convocatòria del 2018. En les proves participen 57 delegats, 492 interventors i 1.600 vocals i 73 persones formaran part de les comissions qualificadores.

La majoria dels 120 titulats lleidatans que van optar ahir a les proves del MIR porta des del juny estudiant el temari de forma diària. “Des que va sortir la convocatòria i m’hi vaig inscriure porto preparant-me des de mitjans de juny i he estat estudiant entre vuit i deu hores cada dia i només he descansat els diumenges”, va assenyalar una titulada de la Universitat de Lleida que ahir va fer les proves. “Les acadèmies et preparen uns calendaris molt ben estructurats i complets per organitzar-te”, va declarar.

“És un examen i s’ha de passar. Si has treballat i te l’has preparat pots estar tranquil·la després de tots aquests mesos preparant-te, has d’estar satisfet amb el que has fet i anar a totes”, va explicar la jove poc abans d’enfrontar-se a cinc hores d’examen.

tracking