SEGRE

Un centenar de passatgers es queden 'tirats' a Lleida per una fallada elèctrica de Rodalies

L’avaria d’una catenària va afectar sis trens i viatgers de tres d’aquests van haver de fer part del trajecte per carretera

Instant en què un grup de viatgers puja a un dels autobusos que va facilitar Renfe després de l'avaria.

Un centenar de passatgers es queden 'tirats' a Lleida per una fallada elèctrica de RodaliesS.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de passatgers de trens es van quedar tirats ahir a Lleida a causa d’una fallada al subministrament elèctric. La incidència va afectar sis trens de Rodalies que cobrien les línies Lleida- Reus-Tarragona-Barcelona (R14), Lleida-Valls-Barcelona (R13) i Lleida-Manresa-Hospitalet de Llobregat (R12), fet que va provocar que els viatgers de dos combois de l’R14 i un altre de l’R12 haguessin de fer part del trajecte amb autobús, mentre que la resta de trens van tenir retards de quaranta minuts.

Fonts de Renfe van afirmar que a primera hora de la tarda es va produir una fallada elèctrica a la catenària de la via, sense especificar el tram en concret i que cap a les 18.00 hores es va solucionar. Els combois afectats van ser els R14 amb sortida prevista a les 13.42 i a les 15.45 hores de l’estació Lleida-Pirineus en direcció a l’Estació de França de Barcelona; un tren de la línia R12 Hospitalet de Llobregat-Lleida amb sortida a les 15.12 hores, i un altre R12 que feia el recorregut a la inversa amb sortida de Lleida a les 16.07 hores.

En el cas dels R14, els passatgers que sortien de Lleida a les 13.42 van ser traslladats amb autobús fins a Puigverd, i els que agafaven el de les 15.45 van anar fins a Tarragona amb bus. D’altra banda, l’R12 procedent d’Hospitalet va haver de fer el tram Calaf-Lleida per carretera. Respecte a l’altre R12 afectat que sortia de Lleida, el comboi va poder sortir amb mitja hora de retard. Quant als altres trens afectats per l’avaria, tant l’R13 amb sortida a les 17.48 hores com l’R14 que sortia a les 17.53 hores van partir de Lleida amb 40 minuts de demora. La incidència també va afectar viatgers d’altres estacions com Tàrrrega, on un usuari va denunciar que “hem hagut de pagar-nos un taxi per anar a Lleida perquè l’autobús ha passat de llarg, una autèntica vergonya”, va declarar.

Tres avaries aquest any i més de quaranta el 2018 Les avaries, incidències i retards a les línies de Rodalies de Lleida s’han convertit, desafortunadament, en una cosa gairebé habitual. En el que portem d’any, una de les línies afectades per la fallada elèctrica d’ahir, l’R-12, ja suma almenys tres avaries registrades, i l’any passat en va registrar quaranta-dos. Fins a trenta-una van acabar en transbord, i onze, amb retards. Un problema que no només és patrimoni d’aquesta línia, ja que els trens de les línies R-12 i R-14 van acumular també desenes de retards, incidències i avaries l’any passat. Respecte a les fallades que s’han donat durant aquest any a l’R-12, la primera va ser el 3 de gener, va afectar una vintena de passatgers i va obligar Renfe a oferir amb autocar el trajecte entre Lleida i Cervera. La segona va ser la del passat dia 5 i va afectar la cavalcada de Reis a Golmés, on Ses Majestats van arribar a peu. L’última es va registrar el 13 de gener, quan l’enèsima avaria va provocar retards i esperes de mitja hora al ras. Aquesta situació indigna els alcaldes, que han exigit en reiterades ocasions més inversió en aquesta línia per millorar el servei.

tracking