SEGRE

CONSUM MEDI AMBIENTCONSUM MEDI AMBIENT

Lleida diu adéu a les bosses de plàstic

Mercadona les retira aquest mes i altres cadenes de súpers ho faran enguany || N’usaran altres de paper, plàstic reciclat i ràfia

Una de les bosses de plàstic reciclat que utilitzarà Mercadona.

Una de les bosses de plàstic reciclat que utilitzarà Mercadona.MERCADONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les bosses de plàstic tenen els dies comptats i els principals supermercats de la ciutat ja busquen alternatives per reemplaçar-les en qüestió de mesos. Així ho van assegurar les cadenes Mercadona, Plusfresc o Carrefour després que el mes de juliol passat el Govern aprovés un decret mitjançant el qual a partir del 2021 vetarà totes les bosses lleugeres (entre 15 i 50 micres) i molt lleugeres (menys de 15 micres) que no siguin biodegradables. Precisament, Mercadona va anunciar ahir que a mitjans d’aquest mes retirarà les bosses de plàstic de tots els supermercats de Catalunya i els seus clients podran elegir entre una cistella de ràfia, que tindrà un cost de 50 cèntims, una bossa reutilitzable i reciclable amb un 70% de plàstic reciclable i una altra de paper. Les dos bosses tindran un cost de 10 cèntims.

Per la seua part, el director de Responsabilitat Social de Plusfresc, Rafel Oncins, va assenyalar que la cadena de supermercats lleidatana té previst eliminar ben aviat les bosses de plàstic i començar a utilitzar bosses de paper, encara que sense precisar si tindrà un cost similar a la de les bosses de plàstic que dispensa actualment. “Esperem que abans de l’estiu puguem dir adéu al plàstic i començar a utilitzar de forma definitiva les bosses de paper, que seran reciclables”, va assenyalar Oncins. D’altra banda, Carrefour fa anys que posa a disposició dels seus clients bosses de paper, de plàstic reciclable i de tela. Així mateix, els supermercats Lidl van deixar d’utilitzar les bosses de plàstic des de l’1 de gener passat i només ofereixen bosses de paper o de ràfia, mentre que Dia ofereix una bossa de plàstic reciclat reutilitzable per 5 cèntims.

tracking