SEGRE

Creix un 15% el nombre de delictes a la ciutat de Lleida

Es redueixen els ferits greus en accident de trànsit, tot i que puja el nombre de sinistres

Foto de família de la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Creix un 15% el nombre de delictes a la ciutat de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de fets delictius al municipi de Lleida va créixer un 15% el 2018, fins a un total d'11.128, segons s'ha donat a conèixer aquest dimecres a la reunió de la Junta Local de Seguretat. L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha qualificat de "preocupant" aquesta xifra. No obstant, ha assenyalat que s'ha vist compensada per un increment de l'efectivitat policial, ja que les detencions fetes pels cossos policials creixen amb força: un 22% en el cas dels Mossos d'Esquadra i un 33% les efectuades per la Guàrdia Urbana.

Larrosa ha explicat que l'augment es concentra en actuacions de petita delinqüència, com els robatoris amb força a vehicles, amb un total de 1.355. "Cal sensibilitzar a la ciutadania per fer veure que als vehicles no han de deixar res a la vista, cap peça d'abrigar, mòbil o aparell electrònic que pugui ser considerat de valor, ja que pot incitar a aquestes actuacions. És una situació complexa que hem de resoldre, actuant des de la prevenció", ha afirmat el paer en cap.

L'alcalde ha demanat al delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, poder mantenir una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, per tractar la falta de recursos de Mossos i Bombers a la ciutat.

En matèria de trànsit, hi ha hagut 264 accidents amb ferits, tot i que no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal. Tot i que la xifra augmenta lleugerament, un 4%, cauen un 35% els sinistres amb ferits greus, assolint la xifra de 20 ferits greus en accident de trànsit en un any, la més baixa d'ençà que es tenen registres.

L'alcalde ha destacat la tasca per la convivència que du a terme la Guàrdia Urbana, amb un increment d'un 6,6% en actuacions en matèria de civisme, fins a 768. Les dos actuacions amb un pes més important són les denúncies per actuacions amb gossos (creixen un 40%) i per molèsties al veïnat.

D'altra banda, els demandants d'asil a Lleida han passat de 90 a 177, sent Veneçuela, Colòmbia i Ucraïna els països que concentren més peticions.

La reunió també ha comptat amb la participació de la tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres; del delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el subdelegat del Govern de l'Estat, Jose Crespín; la directora dels serveis territorials de la conselleria d'Interior, Montserrat Meseguer; el Fiscal en Cap de l'Audiència Provincial, Juan Francisco Boné, i dels comandaments dels diferents cossos i forces de seguretat que operen a Lleida.

tracking