SEGRE

SOSTENIBILITAT MEDI AMBIENT

Lleida multa en un sol mes el doble de comerços que tot el 2018 per no reciclar bé

Durant l’any passat va expedientar sis establiments, mentre que a l’inici d’aquest ja ha actuat contra una dotzena || Les sancions poden arribar fins als 3.000 euros, però encara no n’ha cobrat cap

Ampolles al cubell d’orgànica.

Ampolles al cubell d’orgànica.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha expedientat en poc més d’un mes el doble de comerços que el 2018 per no reciclar correctament amb el sistema de recollida porta a porta. Així ho va explicar ahir el regidor de Sostenibilitat, Joan Queralt, que va precisar que “en tot el 2018 vam tramitar sis multes per no fer un ús correcte del servei, mentre que en el que va d’any s’ha arribat a la dotzena”. Una xifra preocupant tenint en compte que el sistema porta a porta és vigent als locals i als grans productors des del juny del 2017, “temps de sobra perquè els establiments s’hagin adaptat a aquest nou mètode de recollida de residus”, va assenyalar Queralt. Malgrat tot, el regidor de Sostenibilitat va recalcar que “encara no s’ha cobrat cap multa pels expedients sancionadors, ja que hi ha d’haver un període de temps perquè els comerciants recorrin”.

Respecte a l’import de les sancions, Queralt no va aportar una xifra exacta encara que va destacar que “podrien arribar fins als 3.000 euros en els pitjors casos, com per exemple que reincideixen diverses vegades malgrat les advertències del consistori”. Quant a les principals infraccions, el regidor va manifestar que la majoria són per no reciclar correctament, com per exemple posant un tipus d’escombraries al contenidor que no toca, o bé per ignorar aquest sistema i posar tots els residus en una mateixa bossa.

Treure les escombraries orgàniques sense cubell o el dia que no toca, els principals errors dels veïns

Per la seua part, el Gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va dir que no ha rebut cap queixa dels seus associats per aquestes sancions. No obstant, va remarcar que “en general, els expedients que obre la Paeria per no reciclar de forma adequada són mínims si es comparen amb el total d’establiments que reciclen correctament”.

Per la seua part, el president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, ja va declarar en el seu moment que el sistema porta a porta funcionava bé malgrat els dubtes que havien tingut els comerciants durant els primers dies del seu funcionament.

Notes d’advertència a Ciutat Jardí i Vila Montcada Els veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada van començar a utilitzar el sistema porta a porta el novembre passat i, tot i que han passat ja tres mesos, alguns encara no han acabat d’adaptar-se a aquest nou mètode. “Els dies següents a la recollida queden moltes bosses als carrers amb l’etiqueta que adverteix que no s’ha reciclat correctament, especialment als blocs de pisos”, va assenyalar un veí. Fonts municipals van assenyalar que els principals errors que cometen els veïns a l’hora de reciclar és treure la bossa d’escombraries orgànica sense el cubell corresponent o treure les bosses d’una fracció el dia que no toca. La supervisió de com es fa no corre a càrrec de l’empresa concessionària, sinó que recau en professionals que ja es van encarregar en el seu dia d’informar els veïns d’aquest nou sistema.

Ampolles al cubell d’orgànica.

Ampolles al cubell d’orgànica.AMADO FORROLLA

tracking