SEGRE

TRANSPORT PÚBLIC ECONOMIA

La Paeria proposa que les tarifes del taxi pugin sobre un 2% aquest any

Loteutaxi i Tele Ràdio Taxi plantegen preus diferents i l’ajuntament elabora una alternativa intermèdia || El Govern fixa un increment mitjà del 2,5 per cent

Una fila de taxis, a la parada de l’avinguda Blondel.

Una fila de taxis, a la parada de l’avinguda Blondel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Economia de la setmana que ve debatrà la proposta de pujada de les tarifes del taxi per a aquest any 2019 del prop d’un dos per cent. Serà el segon any consecutiu d’increment (el 2018 va ser de l’1,8%), després de tres de congelació de preus. Les associacions Loteutaxi i Tele Ràdio Taxi Lleida van presentar a la Paeria dos propostes diferents amb increments divergents en els diferents conceptes del servei (percepció mínima o recollida a domicili, per exemple), de manera que l’ajuntament ha optat per elaborar la seua pròpia proposta tenint en compte les demandes dels dos col·lectius. Així mateix, aquesta alternativa del consistori té en compte que la Comissió de Preus de Catalunya, celebrada el 14 de desembre passat, va aprovar un augment mitjà del 2,5% en les tarifes del servei de taxi a nivell general.

En concret, si la comissió dóna llum verda a la proposta, la percepció mínima a la tarifa diürna pujarà un 2,44% i serà de 4,61 euros, i la recollida a domicili quedarà fixada en 1,52 euros, la qual cosa representa una pujada del 2,01%. El preu per quilòmetre recorregut s’incrementa un 2,11% i se situa en 0,97 euros i l’hora d’espera queda en 20,86 euros (+2%). Així mateix, el preu per pujar al taxi a la parada de l’estació de trens puja un 1,37% (queda en 0,74 euros), igual que la que s’aplica per portar maletes.

Pel que fa a la tarifa nocturna, quedaria en 5,45 euros la percepció mínima (+2,25%); 1,86 euros la recollida a domicili (+2,20); 1,22 el quilòmetre recorregut (+1,67); i 24,92 l’hora d’espera (+2,01).

tracking