SEGRE

URBANISME CAPPONT

Què fem amb el Palau de Vidre?

Pluja d’idees per trobar-li un nou ús, com ara destinar-lo a activitats culturals o esportives o per a un mercat || Coincideixen a impulsar-lo i que no només es visiti durant l’Aplec o fires

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de veïns van participar ahir en un debat per decidir què fer amb el Palau de Vidre dels Camps Elisis, una activitat de la segona edició del projecte Espais singulars, procés impulsat per la Paeria per aportar propostes per a espais de la ciutat desaprofitats. La idea que va tenir més èxit va ser la de l’arquitecte Josep Maria Cots, fill de l’arquitecte del Palau de Vidre, en la qual proposa conservar tota l’estructura però deixant oberta, sense vidres, la part inferior.

Els participants en aquest taller van conèixer la història dels Camps Elisis i l’arquitecura del Palau, de la mà d’experts. Un d’ells, Joan Vitòria, va explicar que la visita va servir per “entendre millor l’edifici, ja que malgrat la falta de manteniment actual té moltes qualitats i potencialitats”. Alguns dels visitants van arribar pensant que el millor és demolir el Palau i fer-hi, per exemple, un llac, però després de conèixer les possibilitats i la idea de Cots van canviar d’opinió.

Respecte al seu ús i amb aquest nou disseny, van proposar que la part inferior sigui destinada a usos esportius i lúdics, mentre que per a la primera planta van apuntar a cedir l’espai a entitats i associacions culturals sense ànim de lucre per desenvolupar activitats o que s’utilitzi per a un mercat. Des de l’associació de veïns de Cappont van defensar la idea de destinar-lo a una residència o a un centre de dia.

Vitòria va matisar que encara que no hi va haver unanimitat sobre el seu ús, sí que van coincidir que la seua finalitat “ha de ser beneficiosa tant per al Palau com per als Camps Elisis”. En aquest sentit, l’associació veïnal vol que els ciutadans no acudeixin a aquest espai només per a l’Aplec o per a les fires i que també s’impulsi el Xalet i el pavelló Antorxa.

Els participants en l’activitat, durant la visita guiada als Camps Elisis.

Els participants en l’activitat, durant la visita guiada als Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

Els participants en l’activitat, durant la visita guiada als Camps Elisis.

Els participants en l’activitat, durant la visita guiada als Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

tracking