SEGRE

Educació confirma l'institut-escola a Magraners per al pròxim curs

L'actual col·legi acollirà també alumnes de primer i segon d'ESO

Alumnes de l’escola Magraners, en un taller de consciència fonològica.

Alumnes de l’escola Magraners, en un taller de consciència fonològica.ESCOLA MAGRANERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dilluns que de cara al proper curs 2019-2020 es desplegaran 25 instituts escola en diferents indrets de Catalunya, un d'ells al barri de Magraners de Lleida.

Durant la presentació en roda de premsa, Bargalló ha definit l’institut escola com “un model de lluita contra la segregació i de resposta a les necessitats d’escolarització, i que allà on es pot aplicar, per voluntat de la comunitat educativa s’ha demostrat un model d’èxit”. El titular d’Educació ha defensat que es tracta d’un model que conté elements positius de millora per als centres que l’apliquen: “En els casos que s'ha tirat endavant, ha estat un model d'èxit, s'ha reduït l'absentisme, s'han millorat resultats i han minvat els problemes de convivència”.

Els centres que es desplegaran són majoritàriament l’ampliació d’escoles per la implantació de la secundària, com és el cas de l'escola Magraners de Lleida, que acollirà a partir del pròxim curs també alumnes de primer i segon d’ESO. En aquest barri no hi ha institut i els estudiants que acaben sisè de Primària solen anar al Maria Rúbies de la Bordeta, centre al qual està adscrit, però ara podran quedar-se a Magraners els dos primers cursos de Secundària. En canvi, tercer i quart sí que els cursaran a la Bordeta. D’aquesta manera podran seguir amb el projecte pedagògic singular que ofereix l’escola, batejat com a Pentagram@ i que consisteix a introduir la música en totes les assignatures, amb la qual cosa s’ha aconseguit augmentar la motivació dels nens i reduir l’absentisme escolar.

tracking