SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA FAMILIAR

Detingut a Balàfia a l'acusar-lo la dona d'agredir el seu fill de 15 anys

La mare va trucar divendres passat a la Guàrdia Urbana per explicar l’agressió || Hauria clavat cops de puny i plantofades a la víctima, atesa a l’Arnau

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir divendres passat un veí de Lleida de cinquanta-vuit anys nascut a Guinea Bissau acusat de pegar al seu fill de quinze anys. Va ser arrestat per un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar. Els fets van tenir lloc a les 15.40 hores quan una dona va trucar a la policia per denunciar que el seu marit estava agredint el seu fill de quinze anys al domicili familiar, a la plaça Països Catalans, al barri de Balàfia.

Una patrulla va anar al lloc i va comprovar, al costat de la denunciant, que cap dels dos era a l’habitatge. Poc després van ser localitzats en un bar proper. Els agents es van entrevistar amb el menor, que els va explicar que el seu pare li havia clavat cops de puny i plantofades. Tenia algunes lesions visibles a la cara. Després d’això, la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció del presumpte agressor. L’adolescent, acompanyat per la seua mare, es va desplaçar fins a l’hospital Arnau de Vilanova per ser atès.

L’any 2017 hi va haver 81 pares acusats de pegar als seus fills, ja fossin majors o menors d’edat

Els jutjats lleidatans van imputar l’any 2017 un total 81 pares per maltractar els fills, una xifra que gairebé es va triplicar en un sol any, segons les dades de la Memòria de la Fiscalia. Es tracta de fills que poden ser menors o majors d’edat. S’han detectat més casos en els quals les víctimes són els pares, un total de seixanta-dos, mentre que setze adolescents de les comarques de Ponent van acabar als tribunals per haver agredit els seus progenitors o germans. També hi va haver vint-i-quatre casos en els quals avis van ser agredits pels néts, el doble que quatre anys abans.

D’altra banda, la policia d’Andorra va detenir la setmana passada un jove 19 anys acusat d’haver agredit la seua mare. Els fets van tenir lloc a Andorra la Vella i l’adolescent va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte de violència domèstica i atemptat a l’autoritat perquè es va resistir a ser detingut i va insultar els agents.

Arrestat per pegar a la seua parella en un portal de la Mariola La Guàrdia Urbana va detenir ahir a la matinada un veí de Lleida de 35 anys i nacionalitat equatoriana acusat de pegar a la seua parella. Els fets van tenir lloc a les 3.20 hores al carrer Indíbil i Mandoni, a la Mariola, després que una patrulla fos alertada d’una baralla al portal de l’immoble. Quan hi van arribar, els agents van donar l’alto a un home, que va negar que s’hagués discutit amb la seua parella. Tanmateix, els agents es van entrevistar amb la dona, que els va explicar que l’home l’havia agredit.

tracking