SEGRE

TRIBUNALS URBANISME

El jutge del 'cas EMU' cita set testimonis abans de decidir

Entre ells, el secretari i l’interventor municipal || La resta són càrrecs de l’empresa, consellers del PDeCAT i un arquitecte

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell de l’EMU.

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell de l’EMU.SEGERE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d’instrucció número 1 ha citat a declarar en qualitat de testimonis dos alts càrrecs de la Paeria, dos directius i dos consellers de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i un arquitecte en relació amb la querella presentada pel líder del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, per presumptes irregularitats als comptes de l’EMU. Aquesta citació arriba quan ja han declarat com a investigades un total de dotze persones: l’alcalde, Fèlix Larrosa; els tinents d’alcalde Montse Mínguez, Rafael Peris i Xavier Rodamilans; els regidors Ángeles Ribes, José Luis Osorio (tots dos de Ciutadans), Joan Vilella (PP); l’auditora dels comptes de l’EMU; Josep Farrero (director de serveis de la Paeria); Joan Blanch (coordinador d’Urbanisme); Daniel Andrés (conseller de l’EMU com a assessor de Ciutadans), i una arquitecta municipal.

Els set que han estat citats ara en qualitat de testimonis són el secretari i l’interventor de la Paeria; el gerent de l’EMU, Guillermo Hervera; la comptable de l’EMU, els dos consellers que representen el PDeCAT i l’arquitecte redactor del pla de l’estació. En principi, les seues declaracions estan previstes per al pròxim dia 22. A partir d’aleshores, el magistrat haurà de decidir si obre vista oral i qui són llavors els finalment imputats, o bé si opta per l’arxivament del cas. Així mateix, també hi ha la possibilitat que les parts demanin noves diligències.

Tots els citats en qualitat d’investigats ja han declarat davant del magistrat

La querella presentada per Toni Postius denuncia presumptes irregularitats comptables que serien constitutives de delictes de falsedat de document mercantil, societari i tràfic d’influències i que afectarien principalment els comptes dels exercicis del 2015 i el 2016 dipositats al Registre mercantil.

El dia en què va prestar declaració, Fèlix Larrosa va afirmar que l’equip de govern està tranquil perquè “les coses s’han fet bé i els comptes estan auditats” i va considerar que es tracta d’“una querella de caràcter polític” que “no tindrà recorregut”.

tracking