SEGRE

ESNOTICIA

Mauri veu "gravíssim" que Vox subscrigui l'acusació de l'advocat de l'Estat

El vicepresident d’Òmnium, a Lleida

Els socis d’Òmnium de Lleida, ahir votant a l’assemblea celebrada a la sala Jaume Magre.

Els socis d’Òmnium de Lleida, ahir votant a l’assemblea celebrada a la sala Jaume Magre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va titllar ahir d’“extrema gravetat que l’advocat de Vox, durant la sessió del judici d’ahir, gairebé no parlés perquè va dir que s’adheria a les acusacions de la fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat, que depèn del PSOE”. Així ho va afirmar a l’assemblea territorial de l’entitat a Lleida, on Montserrat Torres va deixar el càrrec de presidenta i la va rellevar Andreu Vázquez. Òmnium Cultural compta amb més de 5.000 socis a la capital del Segrià.

“En qualsevol estat europeu s’aïlla l’extrema dreta i aquí se li permet fer la campanya que estan fent i que provoqui que el Govern del PSOE trenqui el diàleg amb el Govern de la Generalitat”, va manifestar Mauri, que va valorar la situació de “gran irresponsabilitat perquè s’està deixant que l’extrema dreta marqui el ritme polític i judicial”.

Respecte a les paraules del fiscal que diuen que la ciutadania es va erigir en “muralles humanes llançant-se contra les forces de seguretat” al referèndum de l’1-O, Mauri va apuntar que “tornem a veure com criminalitzen la mobilització popular pacífica” i que “és molt greu que es digui que els ciutadans van ser els qui van exercir la violència i que per aquesta raó la policia va haver d’actuar”.

El vicepresident d’Òmnium es va mostrar convençut que el judici “no serà just, tal com hem pogut veure durant la instrucció” i va exigir que “hauria d’acabar-se ara mateix i que el Govern espanyol torni a dialogar”. Malgrat tot, va afirmar que “el tribunal d’Estrasburg ens donarà la raó, respecte a la vulneració de drets que estem patint, però és trist que hagi de dir-ho la Unió Europea i que la justícia espanyola no ho vegi”.

Així doncs, Mauri va assegurar que “la sentència ja està escrita, que és un judici a la democràcia i que la Fiscalia i la justícia se l’estan carregant”.

tracking