SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS DE L?ESTAT

Picabaralla de Larrosa amb Postius i Pueyo pels comptes

L’alcalde critica el veto de PDeCAT i ERC, que repliquen que la inversió a Lleida baixava molt

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde Fèlix Larrosa va criticar ahir durament els alcaldables del PDeCAT i ERC, Toni Postius i Miquel Pueyo, perquè els seus partits no van donar suport als pressupostos generals de l’Estat. “Ahir vam veure el tacticisme polític que gasten alguns partits”, va dir Larrosa, que va atacar a Postius perquè “sent diputat per Lleida, va tombar els pressupostos i l’alcalde de Lleida exigeix que doni explicacions a les persones que van patir violència de gènere”, en al·lusió al mig milió d’euros que els pressupostos fixava per a la província per fer polítiques contra de la violència de gènere. També va argumentar que “hi havia 600 persones que estaven pendents de rebre les prestacions de llarga durada de l’atur”. “El senyor Postius hi va votar en contra i ha de donar explicacions de per què ho ha fet als afectats.” Larrosa va sentenciar que “no ens mereixem representants que no defensen els interessos dels lleidatans” i va avisar que “és possible que el pla Mariola 20.000 es demori al no rebre l’aportació de l’Estat”.

Toni Postius va respondre dient que “el suport als pressupostos anava condicionat a la constitució d’una taula de diàleg amb Catalunya i al fet que els catalans poguéssim triar el nostre futur”. També va replicar que “l’alcalde diu que són els pressupostos més socials de la història però hem passat dels 500 milions d’euros destinats per a la província als 39 d’aquest any”. Així mateix, va declarar que “hauria de demanar explicacions als seus socis de govern a la Paeria de Ciutadans i PP” i va al·legar que “una vegada més, l’alcalde de Lleida està del costat del bloc del 155”.

D’altra banda, Miquel Pueyo va destacar que “és el mateix president del Govern el que es va aixecar de la taula de negociació a Catalunya, el mateix president a qui nosaltres vam donar suport després de la moció de censura”. Pel que fa a la despesa social, Pueyo va al·legar que “es pot vehicular a través d’un Reial Decret i la inversió que preveien els pressupostos per a Lleida era un 18% inferior respecte al 2018”. Pueyo va sentenciar que “nosaltres estem per fer política i Sánchez pot elegir entre governar i tenir un gest amb Catalunya o convocar eleccions anticipades tal com volen els partits de dretes”.

Una de les votacions del pla de la Paeria celebrat aquest divendres.

Llum verda al pla urbanístic de Torre Salses i a l'extinció de la concessió de la discoteca HillMagdalena Altisent

tracking