SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS BANCARIS

Un empleat guanya un plet al Popular per les accions

L’hi van endossar ocultant la situació del banc || La informació no era clara malgrat els seus coneixements financers

La sentència ha estat dictada pels jutjats del Canyeret.

La sentència ha estat dictada pels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats de Lleida han dictat una nova condemna al Banc Popular per endossar accions ocultant la situació real de l’entitat, amb la particularitat que en aquest cas la víctima ha estat un empleat del mateix banc. La informació facilitada pel Popular no era clara malgrat els coneixements financers de la víctima, un empleat de l’oficina del banc a Seròs.

La sentència, dictada pel jutjat de primera instància número 8 de Lleida i notificada el passat dia 19 de desembre, dóna la raó a l’empleat en la demanda que va presentar, tramitada per l’entitat Dret i Compromís: Associació Europea de Consumidors (ASEC), representada a Lleida pel despatx Cudós Consultors-Gonzalo Abogados.

La informació que va donar el banc respecte a la seua situació no era clara ni tan sols per a un empleat

La resolució, tramitada per Josep Lluís Gómez Gusi, lletrat d’aquest bufet, anul·la l’ordre de compra d’accions per part de l’empleat del banc firmada el 8 de juny del 2016 per import de 10.000 euros, i condemna l’entitat a pagar al treballador aquests 10.000 euros restant-los les liquidacions percebudes.

Es dóna la circumstància que l’empleat va contractar un préstec amb l’entitat per un import de 18.000 euros, dels quals 10.000 es van destinar a la compra d’accions. La sentència afirma que “en aquest plet no es tracta ni de bon tros de qüestionar decisions empresarials o de direcció financera preses en determinat moment”, sinó d’“analitzar si l’entitat, en el moment de publicitar l’ampliació de capital del 2016 i transmetre al client (i de forma pública), va informar de la situació real pel que fa a solvència” del banc, “i es va comprovar que no va ser així”.

Per aquest motiu, “es van infringir principis bàsics de comptabilitat”, com “el principi de prudència” i el “d’imatge fidel”.

Només el bufet Cudós Consultors, representant l’associació Dret i Compromís, ha presentat demandes als jutjats de Lleida reclamant els diners de tres-cents perjudicats lleidatans per les accions del Banc Popular. Els jutjats del Canyeret ja han dictat diverses condemnes.

tracking