SEGRE

SERVEIS INCIDÈNCIES

Expedient sancionador del Govern per tres canvis fraudulents del comptador elèctric

A Lleida, i investiga tres casos més denunciats, tots clients de la companyia Endesa || Un veí denuncia que la seua mare va haver de passar fins a quatre dies sense llum per un canvi d’aquest tipus

Imatge d’arxiu d’uns comptadors elèctrics.

Imatge d’arxiu d’uns comptadors elèctrics.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis territorials del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat han obert un expedient sancionador a la companyia elèctrica Endesa per canviar de companyia tres clients sense consultar-los-ho. A més, l’administració investiga tres casos més en els quals la companyia hauria dut a terme aquesta pràctica, però encara són analitzats pels tècnics. Fonts dels serveis territorials van assegurar que “quan arriben reclamacions d’aquest tipus, o les investiguem nosaltres mateixos o les passem al departament de consum, però el que està relacionat amb el subministrament elèctric ho analitza Empresa”. És per això que aquestes mateixes fonts van assenyalar que “actualment hi ha un expedient sancionador contra Endesa per un canvi de companyia a tres clients sense consultar-los-ho i analitzant tres denúncies més”. Per la seua part, fonts de la companyia van assegurar desconèixer tant l’expedient com els casos denunciats, encara que va assegurar ho investigaran.

Respecte a com investiga la Generalitat aquest tipus d’infraccions, des d’Empresa van assegurar que “n’hi ha prou amb demanar a la companyia el contracte de l’afectat o l’enregistrament de la trucada per la qual el client va accedir a aquest canvi. Quan s’acredita o es demostra que el canvi no ha estat autoritzat, estem davant d’una falsificació o un canvi fraudulent del contracte”. Precisament, la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) va sancionar el 2017 Endesa, Iberdrola, Gas Natural i Viesgo a una multa de 155.000 euros per aquest motiu.

El 2017, quatre companyies van ser multades per canviar de subministrador sense avisar set clients

D’altra banda, ahir un lleidatà va informar que la seua mare havia estat del 8 al 12 de febrer sense llum “perquè li van dir que el seu contracte havia passat d’Endesa a Naturgy Iberia, cosa que mai no va autoritzar, i li demanaven 253 euros per restablir el servei”. El veí va denunciar aquesta situació, que és investigada pel departament d’Empresa, “però la meua mare va haver de pagar els diners que li demanaven i esperem que ens tornin el contracte amb Endesa així com els diners després d’haver-ho denunciat a la Generalitat”, va assegurar.

La família de la Zona Alta recobra el subministrament 4 dies després La família de la Zona Alta que estava sense electricitat, calefacció ni aigua calenta des de dijous al migdia la va recuperar finalment ahir al matí. Tal com va publicar aquest diari, al quedar-se sense llum Endesa els va informar que la van tallar per impagament, que ja no eren els titulars del comptador i que els constava un canvi de companyia. La família afirma que no havia autoritzat cap canvi i va haver de pagar un deute de més de cinc-cents euros per recuperar la llum (el consum elèctric era seu, però els arribaven rebuts a nom d’una altra persona). Va afegir que ara hauran d’iniciar els tràmits per recuperar la titularitat del seu comptador i la companyia.

tracking