SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Talls de llum posen al descobert un laboratori de 'maria' a l'Horta

Els Mossos troben en una nau 579 plantes i un sistema que permetia cinc collites l’any || Dos detinguts per la instal·lació, que ‘punxava’ el proveïment elèctric

Vista de la plantació confiscada divendres passat en una nau de la partida Plana del Bisbe de Lleida.

Vista de la plantació confiscada divendres passat en una nau de la partida Plana del Bisbe de Lleida.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquara van detenir divendres dos homes, de 33 i 51 anys, veïns de Tamarit de Llitera i de Lleida, respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric. Els dos se’ls acusa de conrear més de 500 plantes de marihuana en una nau de l’Horta de Lleida. Segons va informar ahir la policia catalana, des de finals de l’any passat els veïns de la partida Plana del Bisbe patien talls intermitents de llum i van alertar la companyia sobre la incidència.

En aquell moment, els Mossos van fer una recerca per la zona per constatar si els talls venien provocats per un consum fraudulent d’electricitat per cultiu interior de marihuana. Els agents van localitzar una nau, aparentment sense activitat, però que tenia les finestres segellades amb escuma de poliuretà.

Davant de les sospites, es va iniciar una observació discreta del lloc i van detectar unes persones que introduïen a la nau material relacionat amb el cultiu de marihuana, com adob i sacs de substrat vegetal. Després d’uns dies d’investigació que va permetre recopilar prou indicis, els Mossos van arrestar dos persones quan arribaven a la nau divendres passat a última hora.

A l’edifici, els agents van localitzar dos estructures metàl·liques que conformaven una sèrie de zones separades per fer el cultiu per etapes. Estaven equipades amb il·luminació artificial, climatització i un sistema de reg i adob automatitzat amb sis dipòsits de 1.000 litres. La instal·lació estava composta per 82 llums de 600 watts amb el seu transformador i estava connectada directament a la xarxa elèctrica, la qual cosa explica les incidències detectades en el subministrament de la comunitat. En total, els agents van recollir 622 plantes en creixement i 579 plantes de marihuana en producció. El sistema detectat facilitava el cultiu autònom amb molt poca intervenció per part dels responsables i potencialment permetia cinc collites anuals, segons la investigació. Els detinguts, de nacionalitat espanyola i colombiana, van passar a disposició del jutjat de guàrdia en funcions d’instrucció de Lleida diumenge passat.

tracking