SEGRE

Un detingut a Lleida per comprar diners falsos a través d'internet

L’arrest s’ha produït en el marc d’una operació contra la falsificació de moneda a tot Europa

Un detingut a Lleida per comprar diners falsos a través d'internet

Un detingut a Lleida per comprar diners falsos a través d'internetPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut set persones, una d’elles a Lleida, en el marc de la segona fase d’una operació contra la falsificació de moneda. Segons la investigació, els arrestats compraven diners falsos a través de la darknet en una impremta a Àustria, ja desmantellada.

En la primera fase de l’operatiu, duta a terme a mitjans de l’any passat, es va desmantellar la impremta de diners falsos a Àustria i els investigadors van descobrir informació als ordinadors del falsificador de centenars de compradors de diners falsos a través de la darknet a tot Europa.

Després de realitzar diverses gestions per localitzar més persones que presumptament havien adquirit diners falsos, els agents van detenir set individus a Ciudad Real (3), Saragossa (2), Madrid i Lleida. A més, a la capital aragonesa, on va ser arrestat un jove de 19 anys amb grans coneixements d’informàtica i electrònica, van ser intervingut diners falsos i una gran quantitat d’elements tecnològics.

En la primera fase, Europol va coordinar amb 13 països la detenció simultània de tots els compradors que, mitjançant cercadors d’internet específics, accedien a mercats il·legals per comprar tota mena d’objectes il·lícits. Aquests compradors pagaven les mercaderies mitjançant diferents criptomonedas, sent el més habitual el bitcoin. També es va comptar amb la col·laboració de l’FBI i altres agents, que van aportar informació després de desmantellar importants mercats clandestins de la xarxa fosca, aconseguint detenir en aquesta cooperació 235 persones i confiscant una gran quantitat de diners falsos de tot Europa. A Espanya l’operació es va saldar amb 18 detinguts confiscant 14.820 euros en bitllets falsos de 50 i 20 euros.

tracking