SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Estrena oficial del complex de Biomedicina, on treballen més de 400 investigadors

El nou edifici acull les proves amb humans de nous medicaments contra el càncer

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segon edifici de Biomedicina de la Universitat de Lleida (UdL) va ser inaugurat ahir oficialment, completant així el complex projectat per a la investigació biomèdica. Aquest nou edifici va començar a funcionar el 2017, però la urbanització i el trasllat dels equips no s’ha completat fins ara. D’aquesta manera, el complex compta amb una superfície de 9.000 metres quadrats, on treballen un total de 417 investigadors. La construcció del nou edifici ha costat 7.680.000 euros i ha estat finançada de forma conjunta per la la Diputació, la Unió Europea a través dels fons FEDER, la Generalitat i la UdL.

Ahir, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, l’alcalde, Fèlix Larrosa, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, van visitar el complex acompanyats de la directora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Elvira Fernández, que va destacar que és “un orgull tenir un centre amb aquestes infraestructures i serveis, però el repte més important que hem d’afrontar és atreure i preservar el talent, ja que ara disposem d’un espai per a investigadors tant de la UdL i de l’IRBLleida com de fora”.

En aquest sentit, Fernández va recordar que el nou edifici de Biomedicina allotja sis grups d’investigació i s’hi porten a terme proves amb humans de nous fàrmacs contra el càncer.

“Tota la gestió dels protocols i els assajos que no siguin subministrar medicaments per via intravenosa els fem a Biomedicina”, va dir la directora de l’IRBLleida.

D’altra banda, el rector de la UdL va destacar l’eficàcia quant a producció científica, “si la comparem amb altres centres amb més recursos i equipaments”.

Crida a mantenir la unitat i l’ajuda institucional La directora de l’IRBLleida, Elvira Fernández, va demanar ahir a l’ajuntament, Diputació i Generalitat “continuar apostant per aquest tipus d’equipaments per a la investigació mèdica i mantenir-los perquè siguin un valor afegit per al territori”. En aquest sentit, Fernández va destacar que el complex de Biomedicina “és la prova que la col·laboració entre administracions és l’única manera d’avançar”. Una col·laboració que també va demanar el rector, Roberto Fernández, que va lloar els impulsors de l’IRB i va advertir que “l’important no és arribar, sinó mantenir-se i continuar treballant, tant investigadors com institucions”. Per la seua part, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va subratllar la tasca de l’IRBLleida i va apel·lar a “mantenir el talent al territori”. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va dir que aquest complex “aporta capitalitat” a Lleida, que la ciutat no s’entendria sense la UdL i que aquest complex “és el fruit de la col·laboració”.

El rector de la UdL, pronunciant un discurs després de la visita a les instal·lacions de Biomedicina.

El rector de la UdL, pronunciant un discurs després de la visita a les instal·lacions de Biomedicina.UDL

El rector de la UdL, pronunciant un discurs després de la visita a les instal·lacions de Biomedicina.

El rector de la UdL, pronunciant un discurs després de la visita a les instal·lacions de Biomedicina.UDL

tracking