SEGRE

TRIBUNALS LABORAL

La jutge avala sancionar un guàrdia urbà que va eludir fer hores extra

Suspensió de feina i sou durant 16 dies, a l’evitar participar en el dispositiu de la cavalcada de Reis del 2017 || Veu provat que la seua conducta va perjudicar el cos

Imatge de la cavalcada de Reis del 2017.

Imatge de la cavalcada de Reis del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sentència de la jutge contenciosa de Lleida ratifica una sanció de 16 dies de feina i sou a un agent de la Guàrdia Urbana al negar-se a fer hores extra per participar en el dispositiu de vigilància de la cavalcada de Reis del 2017. La magistrada desestima el recurs presentat per l’urbà contra la decisió de la Paeria, confirma la sanció “per la comissió d’una falta greu per desobediència als superiors en l’exercici de les seues funcions i un incompliment de les ordres rebudes” i, a més, li imposa les costes del judici, encara que limitades a 300 euros.

La sentència, que és recurrible, considera provat que la prefectura de la Policia Local va penjar al tauler d’anuncis el 3 de gener del 2017 l’ordre de servei que el convocava, igual com altres agents, al dispositiu policial per a la cavalcada del 5 de gener i que, a més, va fer totes les gestions i trucades necessàries per notificar-l’hi oralment, malgrat que l’afectat va argumentar el contrari.

“La cavalcada és un esdeveniment extraordinari perquè requereix més agents”, diu la sentència

També avala la catalogació com a extraordinari d’aquest servei, destacant que el reglament del cos estableix que ho són tots els que “per la seua envergadura no es puguin cobrir amb el personal de servei ordinari”.

D’altra banda, “resulta palmari que el servei de la cavalcada de Reis esdevé extraordinari pel fet que requereix més agents dels que habitualment es troben prestant servei ordinari”, afirma la jutge. Un altre punt en el qual incideix és que l’absència del sancionat i d’un altre company citat per a la cavalcada “va causar perjudicis en el servei públic” a l’obligar a recórrer als agents de l’oficina d’atenció al públic, que va haver d’estar tancada.

Finalment, subratlla que la sanció imposada “és la més baixa de la forquilla” fixada en el reglament, que preveu “la suspensió i pèrdua de remuneració per temps superior a 15 i inferior a un any, la qual cosa comporta considerar que es tracta d’una sanció proporcionada als fets”.

Primera sentència després de 2 anys de polèmica per aquesta qüestió

La imposició obligatòria d’hores extra per cobrir determinats serveis quan no hi ha prou agents que s’ofereixen a fer-los de forma voluntària ha estat motiu de polèmica al cos durant els dos últims anys, especialment durant les festes nadalenques. Anteriorment, era habitual que hi hagués prou voluntaris, però la progressiva disminució de la plantilla, que ha perdut una trentena d’efectius durant l’última dècada, ha motivat queixes dels afectats.

Sense anar més lluny, en la cavalcada de Reis d’aquest any, la prefectura va obligar a treballar un total de divuit agents. Al llarg de l’any, gairebé tots els caps de setmana la Policia Local ha de cobrir serveis extraordinaris motivats per actes festius, com les Festes de Maig o l’Aplec, o de caràcter esportiu.

tracking