SEGRE

Interior justifica les càrregues del 21-F pel llançament d'objectes als Mossos

Cinc manifestants van resultar ferits al carrer la Parra de Lleida

© Càrrega policial amb ferits a Lleida

© Càrrega policial amb ferits a LleidaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha justificat les càrregues dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 21 de febrer perquè els manifestants llançaven objectes "contra la línia policial" i per garantir els drets de les persones que no van secundar la vaga i volien anar a treballar. A Lleida, agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van carregar contra un grup de manifestants al carrer la Parra per impedir que accedissin a la zona dels jutjats, en una acció que es va saldar amb cinc ferits. Els manifestants s’hi van anar atansant al cordó policial tirant ous plens de pintura i pots de fum de colors als agents, protegits darrera dels seus escuts, que van iniciar llavors una càrrega per fer retrocedir els estudiants.

No obstant, Buch ha subratllat que la majoria de les mobilitzacions van ser "pacífiques" i els Mossos només van haver d'intervenir en un 3% de les actuacions a tot Catalunya. El conseller ha recordat que el cos revisarà si les actuacions dels agents antiavalots van ser proporcionades seguint els protocols interns. "No ens correspon als polítics valorar-ho", ha dit. "Ahir, a segons quins indrets, hi havia persones que van fer llançament d'objectes contra les línies policials i, evidentment, el que ha de fer la policia és actuar", ha afirmat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que assegura que les intervencions dels Mossos d'Esquadra durant les mobilitzacions per la vaga general estaven justificades.

"El dret a vaga el tenien, però això no significa que pots fer altres coses que vaga", ha afegit Buch. Segons el conseller, quan els antiavalots dels Mossos van actuar va ser com a conseqüència d'aquest llançament "d'objectes contundents" contra els agents però també per garantir que es respectaven els drets dels ciutadans que no van secundar la vaga i volien anar treballar.

tracking