SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Govern licitarà a la primavera la millora de l'accés a l'Escola Alba

Una intersecció a diferent nivell per evitar el risc actual que suposa creuar la C-12 || Els pares i el centre demanen minimitzar l’afectació durant les obres

Gavín va presentar ahir el projecte als pares de l’Escola Alba.

Gavín va presentar ahir el projecte als pares de l’Escola Alba.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat preveu adjudicar aquesta primavera l’adequació d’un pas subterrani a la C-12 per millorar la seguretat de l’accés a l’Escola Alba i començar l’obra al llarg de l’any, segons va anunciar ahir el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Va destacar que la solució “idònia és una intersecció a diferent nivell, més segura que una rotonda, per creuar sense que hi hagi contacte amb el trànsit de la carretera”, i va detallar que el pressupost és d’uns 700.000 euros. Va reconèixer que durant un temps hi haurà afectació en el trànsit i tant el col·legi i els pares van demanar agilitzar al màxim els treballs a l’estiu, quan no hi ha activitat lectiva.

No obstant, tant Gavín com el delegat de Carreteres, Jordi Benet, veuen molt just poder començar les obres el juliol, pels tràmits administratius previs. En aquest sentit, Benet va precisar que el projecte s’aprovarà en el segon trimestre de l’any i la licitació es prolongarà després dos mesos i el termini d’execució serà d’entre tres i sis mesos. Els pares estan preocupats per possibles col·lapses les hores d’entrada i sortida.

Així mateix, Gavín va indicar que la nova intersecció obligarà a moure i refer una part de la tanca del centre. Amb aquesta obra, la Generalitat millorarà a la fi l’accés a aquesta escola situada entre Lleida i Corbins que famílies i professors porten reivindicant des de fa dos dècades.

Així, l’accés actual a aquest col·legi és una rotonda oberta que permet girar a l’esquerra, una acció que pot ser arriscada pel volum de trànsit de la C-12, amb una mitjana de 9.352 vehicles al dia.

Els pares van aprofitar també per alertar que queden només cinc anys de lloguer del pàrquing que l’ajuntament va habilitar al costat del centre i el president del grup municipal el PDeCAT, Toni Postius, va assenyalar que presentarà una proposició per solucionar aquesta qüestió.

tracking