SEGRE

LLEIDA

L'oposició no aconsegueix reprovar la gestió econòmica de la Paeria

Mínguez defensa que les observacions de la Sindicatura són “interpretables” || Aprovada una proposta per actualitzar la relació de llocs de treball

Mínguez i Ribes, instants abans de començar el ple municipal.

Mínguez i Ribes, instants abans de començar el ple municipal.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple extraordinari per debatre l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre les despeses i la contractació administrativa de la Paeria el 2015, en la qual va detectar diverses irregularitats, es va saldar ahir amb el rebuig de totes les propostes dels quatre grups que van forçar aquesta sessió (PDeCAT, ERC, Crica i Comú) a excepció d’una en la qual instava l’equip de govern a fer una actualització de la relació de llocs de treball, presentada per ERC-Avancem. La resta de propostes van ser rebutjades amb els vots en contra del PSC, Units per Avançar i Ciutadans i, esporàdicament, el PP, que en la majoria de les propostes va optar per l’abstenció.

La sessió va començar amb la tinent d’alcalde i regidora d’Economia, Montse Mínguez, recalcant que “les coses s’han fet bé i l’escrit només recull propostes tècniques que poden ser interpretades de diferent forma en funció de la persona que ho analitza”. Un comentari amb què va discrepar l’edil del Comú Carlos González, que va declarar que “l’informe diu que s’han comès infraccions en el fraccionament dels contractes” i el seu company, Sergi Talamonte, va definir l’equip de govern com “el govern de la mediocritat”. El regidor del PP Joan Vilella va reconèixer que “fins al 2016 els pressupostos eren un brindis al sol” i va destacar que “l’informe no diu res que no se sabés”.

En canvi, l’edil de la Crida Pau Juvillà va acusar el govern de “no tenir un control de les concessions, per això fan falta dimissions i rectificacions i depurar responsabilitats”. El regidor d’ERC Carles Vega va criticar que “no és justificable tancar els comptes del 2015 amb superàvit i que després quedin factures pendents” i va demanar “establir mecanismes de control i revisar tots els contractes vigents”.

L’edil de Ciutadans Ángeles Ribes va mostrar el seu suport als tècnics municipals i va afirmar que “no s’han fet les coses tan malament com pinta l’informe”. Per la seua part, l’edil del PDeCAT Toni Postius va dir que la gestió del govern “ni ha estat exemplar, ni modèlica, però tampoc il·legal, encara que sí irregular”, i va subratllar que recórrer al reconeixement de crèdit “era una manera de no incrementar el deute municipal, que si s’hagués fet d’una altra forma hauria superat el 110% permès per llei”.

tracking