SEGRE

SUCCESSOS FRAU

Es disparen els denunciats per piratejar la llum a Lleida en un any

Els Mossos van detectar el 2018 un total de 54 casos, cinc vegades més que el 2011 || Els cultius de marihuana, una de les principals causes de la defraudació

Plantació que va ser desmantellada la setmana passada a la partida Plana del Bisbe de Lleida.

Plantació que va ser desmantellada la setmana passada a la partida Plana del Bisbe de Lleida.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les denúncies per connexions il·legals a la llum, aigua i gas s’han disparat en els últims anys a Ponent, algunes de les quals relacionades amb els cultius de marihuana, encara que també hi ha casos en què són persones particulars que es connecten de forma fraudulenta a la xarxa pública o comunitària. Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat un total de 54 denúncies per defraudació del fluid elèctric i anàlegs, la qual cosa comporta un delicte lleu que pot suposar penes de multa de fins a 12 mesos. Si la quantia defraudada és inferior als 400 euros, la pena va d’un a tres mesos. Les denúncies de Mossos van augmentar un 17% respecte al 2017 i l’any passat la majoria es va concentrar a Ponent, amb 48 casos, davant els sis al Pirineu, les mateixes que l’exercici anterior. Un tipus de delicte que cada vegada es detecta més, per la vigilància que duu a terme la Policia catalana, i que ha disparat el nombre de denunciats fins a multiplicar-se per cinc des de l’any 2011, any en què només es van registrar una desena de denúncies. En aquests set anys, l’augment s’ha concentrat a les comarques del pla de Lleida, que han passat de 8 el 2011 a 48 el 2018.

Els cultius de marihuana són una de les principals causes que es detectin casos de defraudació del fluid elèctric, atès que a l’hora de dur-se a terme l’operació policial per al seu desmantellament, els agents comproven que en la majoria de casos les plantacions estan connectades de forma il·legal a la xarxa pública. Va ser el cas de l’última operació duta a terme pels Mossos d’Esquadra dimarts passat a la partida Mariola, amb set detinguts per tràfic de cocaïna, heroïna i marihuana. També es van produir arrestos als blocs Gaspar de Portolà, al barri de la Mariola, i en un immoble del carrer Cavallers. En aquest cas conreaven grans quantitats de marihuana, la destinació de la qual era Tarragona. La setmana passada es va desarticular una plantació de marihuana situada a l’interior d’una nau de l’Horta de Lleida després que els veïns patissin talls de llum intermitents i avisessin la companyia elèctrica. A la nau, que aparentment estava sense activitat, els Mossos van trobar més de 500 plantes de marihuana amb 82 llums de 600 watts connectats fraudulentament a la xarxa pública.

tracking