SEGRE

ECONOMIA EMPRESESECONOMIA EMPRESES

Batalla a les eleccions de la Cambra de Comerç

Més d’un candidat per a cada sector a Lleida || Pimec postula Saltó com a president i la Coell preveu també optar al càrrec

La seu de la Cambra de Comerç de Lleida, que canviarà de president.

La seu de la Cambra de Comerç de Lleida, que canviarà de president.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida seran les més renyides des del 1991, quan Joan Simó va aconseguir la presidència a l’imposar-se a Miquel Aixalà. Des d’aleshores, Simó ha mantingut el càrrec sense fer front a rivals en cap de les convocatòries electorals i els diferents sectors empresarials ni tan sols no han tingut l’opció de votar entre més d’un candidat per elegir el vocal que els representa en el ple.

Els últims comicis van ser l’any 2010 i la Pimec va fingir amb presentar un candidat alternatiu. Tanmateix, Simó va acabar pactant amb aquesta patronal, que estava en fase d’implantació i tenia com a president a l’ara edil de la Paeria Rafael Peris. Així que finalment hi va haver candidats pactats a tots els sectors. El mandat havia d’acabar l’any 2014, però els canvis legals i les vicissituds polítiques han fet que no se celebrin eleccions fins ara. El termini de presentació de candidatures acaba avui i, tret d’una sorpresa majúscula, no hi haurà pactes que impedeixin la batalla electoral. De fet, divendres ja hi havia almenys un candidat per a cada un dels 28 sectors empresarials que compten amb un vocal en el ple. Els altres vuit es reparteixen entre quatre que nomenen les patronals i quatre que són designats per les quatre empreses que més diners aporten a la Cambra. Els 36 que formin el ple votaran el nou president.

Per a aquest càrrec ja hi ha un candidat, el màxim dirigent de Pimec a Lleida, Jaume Saltó, a qui dóna suport Simó, que ha renunciat a repetir. Curiosament, Simó sempre va ser elegit quan ostentava la presidència de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), que forma part de Foment del Treball. I tant Pimec com Foment han instat totes les seues organitzacions territorials a presentar candidatures a les cambres catalanes. Per això es dóna per descomptat que la Coell plantarà cara a Pimec. Divendres la Coell encara no ho havia fet, igual com altres organitzacions que sempre han estat representades, com la Fecom. No obstant, diverses fonts de la primera van donar per fet que avui els presentaran, encara que el seu president, Josep Maria Gardeñes, es va negar a fer declaracions. Algunes fonts van apuntar que una possible alternativa per a la presidència podria ser Oriol Pelegrí, un dels vicepresidents de la Coell. D’aquesta manera, el resultat de les eleccions als diferents sectors serà clau per saber qui succeirà Simó.

tracking