SEGRE

SANITAT FORMACIÓ

Almenys set graduats de la UdL, entre els 700 primers en el MIR

El lleidatà Francesc Alamon obté la posició número 66 per escollir una de les 6.797 places a Metge Intern Resident || Hi va haver 15.477 aspirants, 120 de la UdL

Francesc Alamon, un dels millors de la UdL al MIR.

Francesc Alamon, un dels millors de la UdL al MIR.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Almenys set graduats en Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) s’han situat entre els 700 primers en l’examen per obtenir una plaça de Metge Intern Resident (MIR). El passat 2 de febrer, un total de 15.477 aspirants de tot l’Estat es van presentar a l’examen, uns 120 de la UdL, per a un total de 6.797 places, 46 d’elles en l’Arnau. Segons el llistat provisional dels resultats publicat ahir pel ministeri de Sanitat, els estudiants de la UdL són Francesc Alamon, en la posició número 66; Rosa Vila, en la 273; Luis Jorge Garnacho, en la 325; Mariona Morell, en la 469; Miguel Beltran, en la 595; Manuel Campello, en la 647 i José María González, en la 667. El primer lloc ha estat per a un estudiant gallec de la Universitat de Santiago de Compostel·la i només un de Catalunya, de la Universitat de Barcelona, es troba entre els deu primers.

A més, només hi ha tres dones entre aquestes primeres posicions, malgrat que la majoria d’estudiants de Medicina són dones.

Només hi ha tres dones entre les deu primeres posicions, malgrat que elles són majoria a Medicina

Francesc Alamon, de 24 anys i de Lleida ciutat, és un dels millors graduats de Medicina de la UdL i de l’Estat, a l’obtenir la posició número 66 al MIR. “Em sento molt satisfet després de vuit mesos d’estudi molt durs”, va explicar ahir. Alamon se’n va anar el mes de juny a viure a Barcelona per preparar-se l’examen en una acadèmia. “Estudiàvem tretze hores diàries, però ja véns acostumat dels sis anys de carrera”, va assenyalar. Per a ell, ha estat clau tenir la mateixa rutina que els seus companys, “ja que estàvem tots en la mateixa situació i ens recolzàvem els uns amb els altres”. A més, també el va ajudar molt tenir la seua família, amics i parella amb ell. Malgrat que no tindrà problema per escollir plaça, encara no ho té clar. “Dubto entre Oftalmologia, Dermatologia i Neurologia. Tinc dos mesos per pensar-m’ho i no descarto anar a l’Arnau”, va sentenciar.

El pròxim 22 d’abril, els aspirants han d’anar al ministeri de Sanitat a escollir plaça.

El Col·legi alerta de la falta d’un fàrmac per a les hemorràgies El Col·legi de Metges de Lleida va avisar ahir que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha alertat de problemes de subministrament de Konakion, un medicament que prevé i tracta les hemorràgies i que s’administra a tots els nounats. Segons va afirmar el president del col·legi, Ramon Mur, “es tracta d’un desproveïment puntual” i des del servei de Pediatria de l’hospital Arnau de Vilanova ja van informar que tenen prou estoc d’aquest medicament i que “de moment no hi ha cap problema”.

tracking