SEGRE

URBANISME NOMENCLÀTOR

El mirador dels Magraners es dirà de Candi Villafañe

La comissió de carrers aprova que porti el nom del regidor || El govern dóna per tancat el cas dels noms franquistes

El polític, advocat i activista Candi Villafañe.

El polític, advocat i activista Candi Villafañe.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió de carrers de l’ajuntament va aprovar ahir que el futur mirador dels Magraners es digui mirador de Candi Villafañe, en record del que va ser quart tinent d’alcalde pel PSC i regidor de Serveis Personals i Salut Pública des del 2002 fins a la seua mort el 2007. La proposta de posar aquest nom al mirador va sorgir de l’associació de veïns dels Magraners, ja que Villafañe va ser regidor d’aquest barri i es va convertir en una de les persones més estimades i admirades de la ciutat. Villafañe va nàixer a Lleida el 1958 i es va llicenciar en Dret per l’Estudi General de Lleida-Universitat de Barcelona. Un accident als 19 anys el va deixar immobilitzat i va treballar incansablement per la normalització dels discapacitats. Va ser un dels fundadors de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) i el seu vicepresident. Va morir sobtadament el 2 de setembre del 2007 i l’any següent l’ajuntament va crear uns premis per promocionar la igualtat d’oportunitats amb el seu nom.

A més d’aquest nomenament, la comissió va aprovar vuit noves denominacions més. El vial que dóna accés a l’entrada principal de la facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Lleida (UdL) al campus de Cappont passarà a dir-se carrer de l’Escola Normal de Lleida. El carrer principal del polígon de les Canals, perpendicular al carrer Sarroca, serà a partir d’ara el carrer de les Canals, mentre que les altres vies d’aquest polígon es denominaran carrer del Ribot, del Vessador, del Regueró i de la Brida. El consistori substituirà el nom del carrer Gota de la Llet, al costat del club de golf de Raimat, pel de la cantant francesa Édith Piaf. Finalment, la plaça que hi ha a la confluència dels carrers General Brito i avinguda del Segre portarà el nom de la professora Isabel Arqué.

La comissió també va ratificar el canvi de denominació de quatre carrers perquè tenien noms vinculats al franquisme i la nova denominació del carrer del Marqués de la Ensenada, ara de la Marinada. D’aquesta manera, l’ajuntament va donar ahir per “tancada la polèmica” dels carrers amb noms franquistes malgrat que l’oposició demana que es retirin cinc noms més.

les claus

  • Candi Villafañe. La comissió de carrers va decidir ahir que el nou mirador dels Magraners portarà el nom del que va ser quart tinent d’alcalde i regidor de Salut Pública, Candi Villafañe. El seu nomenament el va proposar l’associació veïnal dels Magraners, ja que va ser regidor d’aquest barri. Villafañe va ser un referent en la normalització dels discapacitats i un dels fundadors de l’associació Aspid. 
  • Édith Piaf i l’Escola Normal. La comissió també va aprovar ahir que la cantant francesa Édith Piaf tindrà un carrer a Raimat i que l’Escola Normal de Lleida, l’únic centre d’estudis superiors que hi havia a la ciutat des del segle XVIII fins a la reobertura de la UdL, serà la denominació del vial que hi ha a l’entrada de la facultat d’Educació de la UdL. 
  • Carrers franquistes. També es va ratificar el canvi de nom de quatre carrers per la seua vinculació amb el franquisme i la nova denominació del carrer del Marqués de la Ensenada.
tracking