SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

La Paeria retira les polèmiques barbacoes de Gardeny

Per al pícnic, a petició de la Mariola || Veïns del Turó insisteixen a resituar la zona de lleure per no ser el “lloc idoni”

Lloc en el qual la Paeria preveu construir la zona de pícnic.

Lloc en el qual la Paeria preveu construir la zona de pícnic.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria no instal·larà barbacoes a la zona de pícnic prevista al costat de l’avinguda Charles Darwin, al peu de Gardeny, a petició de la junta de l’associació de veïns de la Mariola, “per evitar polèmiques i risc d’incendi”. L’associació de veïns del Turó de Gardeny va entregar la setmana passada a la Paeria un total de 555 firmes per exigir resituar la zona de lleure, pel perill d’incendi, i perquè no estaven d’acord en la ubicació, arguments als quals va donar suport l’associació ecologista Ipcena. Davant d’aquesta situació, el president veïnal de la Mariola, Víctor Ruiz, va explicar ahir que “hem decidit no entrar en polèmiques i treure les barbacoes del projecte”. Aquest equipament va ser el projecte guanyador per la Mariola dels pressupostos participatius de l’any passat i té un cost de 48.399,99 euros habilitar l’espai i instal·lar-hi mobiliari. Així doncs, la Paeria condicionarà l’espai amb una font, dotze taules de pícnic i una zona de recollida de residus, però sense les barbacoes.

Malgrat tot, Ruiz va assenyalar que “la junta no està d’acord amb el risc d’incendi perquè les barbacoes s’haurien col·locat en un lloc apartat de la vegetació”. A més, va criticar que Ipcena emetés un comunicat en el qual deia que la zona “és incompatible per a la preservació de l’espai natural de Gardeny pel risc d’incendi” sense haver-ho consultat abans amb l’associació “i sense donar-nos l’ocasió d’arribar a cap acord”.

Per la seua banda, un portaveu de l’entitat del Turó de Gardeny, va insistir que “no estem en contra del projecte però sí de la ubicació, ja que el Turó ha de ser un espai emblemàtic i no un lloc per a pícnics”. Va apuntar que consideren més “idoni” instal·lar la zona, sense les barbacoes, al recinte de les piscines municipals de Gardeny. També va criticar que l’ajuntament “hagi decidit executar aquest projecte sense fer un estudi mediambiental previ i sense consultar-ho abans amb totes les parts implicades, els veïns i el Parc Científic”. Per aquest motiu, va dir que han demanat una reunió amb l’alcalde, Fèlix Larrosa, i els responsables de Medi Ambient per “trobar una solució a la ubicació”.

Finalment, el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, va titllar de “coherent” la decisió de la Mariola de no instal·lar barbacoes i va demanar que s’aprofiti el lloc “per conèixer didàcticament l’entorn”.

tracking