SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Talamonte, el més votat per liderar la llista del Comú

Amb 854 vots, i el segueixen Elena Ferré (848) i Sonia Martínez (768) || L’assemblea determinarà l’ordre final de la candidatura

Sergi Talamonte i Elena Ferré

Sergi Talamonte i Elena Ferré

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sergi Talamonte, actual portaveu del grup municipal del Comú, és el candidat més votat a les primàries per escollir la llista d’aquesta agrupació, en confluència amb Catalunya en Comú i Podem, de cara a les eleccions de maig. Talamonte va obtenir 854 vots, i el segueixen, per aquest ordre, Elena Ferré amb 848, Sonia Martínez (768), Marina Pifarré (717), Jordi Cipriano (665), Macià Pelegrí (657), Helena Motos (632), Carla Galeote (629), Alfred Sesma (592), Francesc Beà (589), Carme Hernández (475) i David Salcedo (435).

El Comú destaca que aquest resultat és provisional i que “no necessàriament estableix l’ordre definitiu de la llista”, que es determinarà a l’asemblea del pròxim dia 3 de març en funció d’una sèrie de qüestions. Primer, s’aplicarà el criteri de paritat de la mateixa formació, que indica que almenys un dels dos primers llocs l’ha d’ocupar una dona, i la normativa general d’una màxim de tres persones del mateix sexe en cada tram de cinc. En segon lloc, es tindrà en compte la “voluntat de ser alcaldable”, és a dir, que només podran optar a ser-ho els aspirants que es postulin per encapçalar la llista. I en tercer lloc, l’elecció del número 1 ha de ser per consens d’entre els candidats que hagin obtingut almenys el 5 per cent dels vots (requisit que compleixen tots els aspirants). L’ordre de la resta de la llista també es decidirà en assemblea, a proposta de la comissió de candidatura.

Es tindran en compte criteris de paritat i la voluntat dels aspirants de ser alcaldable

La formació considera que la participació assolida a les primàries “reforça i legitima el projecte col·lectiu del Comú i ens enorgulleix”.

Participació de 1.151 persones i 28 vots nuls A les primàries van participar al final 1.151 persones, el doble que les 573 del 2015. Del total, 1.038 persones van votar de manera presencial i 113, de forma telemàtica. La doble revisió efectuada va determinar també 28 vots nuls. El Comú argumenta que el decalatge de 28 entre les paperetes a les urnes i els votants presencials registrats es va produir per errors humans al registrar els DNI.

tracking