SEGRE

UNIVERSITAT TITULACIONS

La UdL reactiva el grau sobre webs i xarxes socials que va haver d'ajornar

Disseny Digital i Tecnologies Creatives, que confia a impartir el curs que ve

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) ha reactivat el grau de Disseny Digital i Tecnologies Creatives, que no va poder oferir per aquest curs a causa del canvi de Govern de l’Estat després de tirar endavant la moció de censura del PSOE que l’any passat va desbancar Mariano Rajoy. El canvi va implicar la renovació dels responsables del Consell d’Universitats i es va anul·lar la reunió en què estava previst aprovar aquesta titulació, que ja tenia l’aval de la Generalitat i un centenar d’estudiants interessats. La directora de l’Escola Politècnica, Magda Valls, va explicar que l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya ha de tramitar de nou el grau i, després, aprovar-lo el Consell d’Universitats.

Confia a poder oferir aquests estudis el curs que ve, malgrat que estan convocades eleccions generals el 28 d’abril. Aquest grau, de 40 places i tres cursos de durada, està orientat a alumnes amb formació artística i competències en tecnologia digital. Entre les sortides hi ha el disseny de webs, les xarxes socials, videojocs o l’art digital. La directora va avançar també que d’aquí a dos cursos preparen un màster internacional online amb Colòmbia sobre Disseny d’Experiència d’Usuari.

Advoquen per combatre la despoblació amb tecnologia

La UdL va investir ahir doctor honoris causa el reconegut geògraf Horacio Capel Sáez, que aposta per frenar la despoblació de les zones de muntanya amb les noves tecnologies i la proximitat amb les àrees més poblades. “En aquests moments, amb les tecnologies de la comunicació es pot viure perfectament en espais aïllats, pobles i ciutats petites, sempre que estiguin a prop d’un àrea urbanitzada”, va afirmar. Respecte a la ciutat de Lleida, Capel va considerar que queda feina a fer per revaloritzar el Centre Històric. “S’ha fet molta inversió pública, però polítics i arquitectes no han tingut prou sensibilitat per conservar l’ambient, prou modernitzat”, va assenyalar, i va reivindicar que els geògrafs participin en la presa de decisions sobre urbanisme. També va recordar el desaparegut director del departament de Geografia de la Universitat de Lleida Joan Vilagrasa.

Horacio Capel, al centre, després de ser investit doctor ‘honoris causa’ per la UdL

Horacio Capel, al centre, després de ser investit doctor ‘honoris causa’ per la UdLMAGDALENA ALTISENT

tracking