SEGRE

URBANISME PROTECCIÓ OFICIAL

Més de dos-cents aspirants opten a sis habitatges socials de lloguer

En concret, 162 per a 2 al Centre Històric i 79 per a 4 a la Bordeta, Universitat i Mariola || S’adjudicaran per sorteig i la renda mensual oscil·la entre 220 i 298 €

El solar en el qual hi ha previstos pisos per a joves

El solar en el qual hi ha previstos pisos per a jovesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de dos-centes persones opten a sis pisos de protecció oficial de lloguer, propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). En concret, 162 són candidates a l’adjudicació de dos habitatges de dos dormitoris al Centre Històric i 79, a quatre de tres habitacions a la Bordeta, Universitat i la Mariola (dos).

Els lloguers oscil·len entre els 220 i els 298 euros mensuals i els aspirants formen part del registre de sol·licitants de pisos socials i compleixen els requisits fixats. Per als dos primers habitatges, són tenir ingressos mínims de 12.000 euros per a famílies de dos a quatre membres i per als quatre restants, de 15.000 euros per a unitats familiars compostes per entre quatre i sis persones.

A més a més, els candidats han de portar almenys tres anys empadronats a la ciutat, tenir nacionalitat espanyola o permís de residència i garantir que el pis adjudicat sigui el domicili habitual.

El gerent de l’EMU, Guillermo Hervera, va indicar que alguns dels aspirants compleixen els requisits dels dos tipus d’habitatges.

També va destacar que es tracta del primer procés ordinari d’adjudicació de pisos socials de lloguer dels últims anys, ja que amb la crisi els habitatges s’adjudicaven sempre a través de la taula d’emergència.

En canvi, va assenyalar que aquest procés està destinat a persones que no es troben en situació de vulnerabilitat, però sí que tenen dificultats econòmiques per accedir al mercat lliure de lloguer. Els pisos seran adjudicats per sorteig i l’EMU apunta que és habitual que alguns adjudicataris renuncien al que els ha tocat perquè, malgrat estar inscrits al registre, ja no tenen un problema d’accés a l’habitatge.

De fet, postil·la que aquesta és la situació de part de les més de 1.900 persones que formen part del registre de sol·licitants.

Pisos per a joves al Barri Antic L’Empresa Municipal d’Urbanisme va treure al gener a concurs la construcció d’un bloc de fins a onze habitatges a la confluència dels carrers Galera, Alsamora i Ereta, que seran de lloguer per a joves de fins a trenta-cinc anys. Es tracta de la primera de les set àrees d’innovació urbana previstes al Centre Històric. El pressupost de licitació ascendeix a un total d’1.563.190,61 euros.

tracking