SEGRE

PROJECTE CIVISME

Tramitats gairebé 3 expedients sancionadors al dia per actes incívics a la via pública

La Paeria en va incoar un miler al llarg de l’any passat || Impulsa amb la Càtedra d’Innovació Social de la UdL un projecte participatiu que definirà els valors per firmar un Pacte pel Civisme

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va obrir l’any passat mil expedients sancionadors per actes incívics comesos a la ciutat, una mitjana de gairebé tres al dia, com el mal ús del mobiliari urbà i la vulneració de la normativa per part d’alguns propietaris de gossos. Davant d’aquesta situació, l’equip de govern municipal ha decidit impulsar el projecte Lleida, ciutat de valors, per “avançar en una ciutat de valors en la qual els agents socials, civils, entitats i administracions se sentin identificats i es comprometin”. En aquest sentit, l’alcalde, Fèlix Larrosa, que va presentar ahir el projecte, va destacar que hi ha una preocupació a la ciutat “pel comportament incívic de certes persones i hem de plantejar-nos que el millor seria no arribar mai a sancionar aquests comportaments”.

Aquesta iniciativa s’impulsa en col·laboració amb la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL), que treballarà per definir cap a on avançar, com es vol fer i qui assumeix les responsabilitats. El comissionat de l’Alcaldia per al Pacte pel Civisme i la Ciutat dels Valors, Carles Alsinet, va destacar que “les persones són les protagonistes de la ciutat”, per la qual cosa es crearà un espai de debat per aportar idees i formular una carta de valors. L’alcalde Larrosa va assenyalar un total de nou de possibles: sostenibilitat, solidaritat, civisme, identitat, proactivitat, amabilitat, educació, acollida i inclusivitat.

Es portaran a terme tallers el 5 de març a Balàfia i Pardinyes; l’11, a Cappont i la Bordeta; i el 19, al Camp d’Esports i Mariola. Larrosa va remarcar que el projecte comptarà amb unes propostes concretes per firmar el Pacte pel Civisme.

A banda de crear una carta de valors, va explicar que “també s’establiran accions concretes que implicaran l’administració, les organitzacions socials i la ciutadania, com premiar les actituds amables i crear una oficina de valors”.

L’alcalde, diversos regidors, personal municipal i membres de la Càtedra d’Innovació social.

L’alcalde, diversos regidors, personal municipal i membres de la Càtedra d’Innovació social.ÒSCAR MIRÓN

tracking