SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per estafar més de 120.000 € a una tieta malalta

La Fiscalia sol·licita dos anys de presó als dos acusats i que tornin els diners apropiats || El judici serà el dia 6 de març

Vistes de l’Audiència de Lleida, on tindrà lloc el judici.

Vistes de l’Audiència de Lleida, on tindrà lloc el judici.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida acollirà dimecres de la setmana que ve un judici contra dos lleidatans acusats d’apropiar-se entre els anys 2015 i 2016 més de 120.000 euros de la seua tieta mentre aquesta estava hospitalitzada. La Fiscalia sol·licita per a cadascun dels imputats una condemna de dos anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda i una multa de més de dos mil euros, així com tornar als legítims hereus els 122.047 euros estafats. El Ministeri Públic, a l’escrit de qualificació, considera que “guiats pel propòsit de procurar-se un lucre il·lícit i aprofitant la circumstància que la seua tieta havia atorgat al seu favor uns poders notarials”, van realitzar una sèrie de reintegraments des de dos comptes bancaris de BBVA i La Caixa dels quals eren cotitulars, tant la seua tieta com la mare d’aquesta. Així, entre el 17 d’agost del 2015 i el 4 de gener del 2016 els acusats haurien portat a terme reintegraments i transferències per un import de 120.288,34 euros un dels comptes, i van extreure 71.050 euros del segon.

Durant aquest període de temps, mare i filla es trobaven hospitalitzades, “circumstància que van aprofitar els nebots per fer aquestes operacions amb les llibretes d’estalvi, amb total desconeixement de les titulars. Mesos després, els acusats van tornar 69.003 euros, de manera que la quantitat final que van estafar a la seua tieta va ser de 122.047 euros. Va ser després que morissin quan l’hereu es va adonar que faltaven diners als comptes. I és que, segons apunta la Fiscalia, “els poders que es van atorgar els dos imputats no els facultaven per disposar d’aquests diners com ho van fer, ja que es tractava d’uns poders dirigits a salvaguardar els interessos de les titulars dels comptes, per la qual cosa no estaven facultats per disposar o apoderar-se dels seus actius o fons”.

Consideren que es van guiar pel lucre il·lícit i van aprofitar l’ingrés hospitalari de la familiar

Aquests dos lleidatans s’hauran d’asseure al banc dels acusats el pròxim 6 de març, quan tindrà lloc el judici oral davant de l’Audiència Provincial de Lleida.

tracking