SEGRE

EDUCACIÓ POLÍTICA

Fernández de la Vega assegura que la immigració és bona per a Espanya

La presidenta del Consell d’Estat defensa que Europa i l’Àfrica es necessiten || Insta a “recuperar la cultura del pacte” davant dels conflictes a la política espanyola

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Consell d’Estat i exvicepresidenta del Govern durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar ahir que “Europa i l’Àfrica estem cridats a necessitar-nos, tant per raons ètiques, humanitàries com d’interès, perquè necessitem la immigració i el talent dels africans per millorar els dos continents. Necessitem la immigració perquè l’Àfrica creix i Europa decreix, són una font de riquesa”. Ho va dir durant una roda de premsa en la qual va fer un balanç sobre el conveni de col·laboració que la UdL té amb la seua fundació, Dones per l’Àfrica. De la Vega va recalcar que la tasca de la seua fundació “no és la de robar talents a l’Àfrica, perquè sempre acaben tornant i nosaltres els donem l’oportunitat de formar-se per millorar el seu país”. També va apuntar que “a Espanya hi ha una política migratòria bastant seriosa de col·laboració amb l’Àfrica” i va precisar que “quan millor va anar l’economia mentre jo era al Govern va ser quan vam regularitzar la situació dels immigrants il·legals”. De la Vega també va oferir una conferència sobre les dones i la universitat, en la qual va recalcar que “les universitats estan cridades a liderar la lluita contra la discriminació de les dones, ja que dona i universitat és un binomi inseparable”. Va dir que “mentre la dona no aconsegueixi la plena i efectiva igualtat de gènere, la Constitució no haurà complert una de les seues principals metes”. També va animar a “recuperar la cultura del pacte que es reflecteix a la Constitució”, en una al·lusió implícita a Catalunya. Sobre com valora el procés, de la Vega només va dir que “estimo Catalunya i no concebo Espanya sense ella”.

Dos joves africanes, becades en un màster de la UdL

De la Vega també va fer balanç del primer any de col·laboració de la seua fundació, Dones per l’Àfrica, i la UdL. Aquest conveni ha permès que dos estudiants africanes rebin una beca i puguin cursar un màster a la UdL. Es tracta d’Emilia Naambo, de Namíbia, i que cursa un màster en Enginyeria Informàtica, i Bolanle Fatimat, una nigeriana que cursa el màster en Biomedicina. Tant de la Vega com el rector de la UdL, Roberto Fernández, van valorar positivament la col·laboració i el rector confia que “puguem ampliar el número de becats en els pròxims anys”. De la Vega va assenyalar que de les 80 beques que oferia la fundació van rebre un miler de sol·licituds. A l’acte del conveni va intervenir també la doctoranda de la UdL Pascaline Ngameni, premiada per la fundació de De la Vega per un estudi de l’ensenyament del castellà al Camerun.

De la Vega, amb el rector, la vicerectora, les dos joves becades i la doctoranda de la UdL, ahir.

De la Vega, amb el rector, la vicerectora, les dos joves becades i la doctoranda de la UdL, ahir.MAGDALENA ALTISENT

tracking