SEGRE

TRÀNSIT EQUIPAMENTS

La Paeria abona 217.000 € per municipalitzar el servei de radars i semàfors amb càmera

A la concessionària, després d’assumir la gestió un cop acabada la vigència del contracte amb una firma privada || Incorpora dos operaris de manteniment i les dos encarregades de tramitar les multes

Imatge d’arxiu d’un dels radars fixos instal·lats a la ciutat.

Imatge d’arxiu d’un dels radars fixos instal·lats a la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria abonarà 217.245 a l’UTE Sice-Arnó, que era l’empresa concessionària dels radars i semàfors amb càmera (foto-roig), després d’assumir-ne la gestió de manera directa des del passat dia 19, quan va acabar la vigència de la pròrroga de sis mesos del contracte. Aquest import correspon a l’adquisició dels equips de control i validació de sancions (61.489,78 euros), els quatre radars amb nou cabines instal·lats (107.335,47) i el vehicle que porta incorporat un radar mòbil (48.420,47).

Els semàfors amb càmera han estat traspassats sense cost per a l’ajuntament, segons consta als informes tècnics. Fonts municipals van indicar que aquests elements no havien de revertir a l’ajuntament quan acabés el contracte, i que han estat adquirits després que l’oferta efectuada per l’empresa es consideri adequada pels tècnics. Crida l’atenció que el consistori hagi decidit quedar-se amb el turisme, un model Seat León TDi, quan al llarg dels més de quatre anys en què ha estat vigent la concessió a penes ha estat utilitzat per la Guàrdia Urbana i hagi estat aparcat al garatge del quarter de forma gairebé permanent.

La Paeria estudia el grau de compliment de les obligacions que l’UTE tenia fixades al contracte

La Paeria també ha incorporat dos operaris que s’encarregaven de tasques de manteniment semafòric per a la concessionària, així com les dos empleades que s’encarregaven de la tramitació de multes. Les mateixes fonts van remarcar que aquest traspàs del personal s’ha fet d’acord amb els sindicats. Així mateix, van precisar que la formalització del tancament administratiu del contracte de concessió està pendent dels informes tècnics sobre el grau de compliment de les obligacions per part de la concessionària. “En funció d’aquests es prendran les resolucions oportunes pel que fa a l’exigència de responsabilitats a l’empresa en el marc del contracte”, van concloure.

Quatre anys de concessió i una pròrroga amb múltiples desacords La concessió dels semàfors amb càmera i dels radars es va firmar el mes d’octubre del 2013, encara que els primers no van entrar en servei fins a l’abril del 2014 i els segons, fins a l’agost. El contracte va estar marcat pel desacord de la concessionària amb el fet que la Paeria va decidir que els radars només multarien els vehicles que superessin els 65 quilòmetres per hora, malgrat que la velocitat en vies urbanes està limitada a 50. L’empresa va arribar a presentar un recurs contenciós en el qual reclamava una compensació tant per les multes no imposades entre 50 i 65 quilòmetres per hora com per la inactivitat del cotxe radar. Tanmateix, el va acabar deixant en suspens després que a finals de l’any 2017 la Paeria abaixés a seixanta per hora la velocitat a partir de la qual multaven els radars. Pel que fa a les obligacions del contracte per a l’empresa, hi figurava renovar tota la xarxa de videovigilància de la ciutat. Tanmateix, no ha executat aquesta actuació i l’estat de la majoria de les càmeres del Barri Antic deixa molt a desitjar.

tracking