SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat per amenaçar la seua exparella de difondre fotos íntimes

Dos mesos de treballs comunitaris per un delicte de maltractament i un altre de coaccions || L’Audiència també li imposa una ordre d’allunyament de la víctima

Vista general de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Vista general de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un acusat d’agredir i amenaçar la seua exparella de difondre fotografies eròtiques de la víctima al no acceptar que la dona finalitzés la relació sentimental entre els dos. D’aquesta forma, el tribunal confirma la sentència imposada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida, que va imposar al processat 31 dies de treballs en benefici de la comunitat per un delicte de maltractament en l’àmbit familiar i la mateixa condemna per un delicte de coaccions. En els dos casos, li prohibeix comunicar-se o atansar-se a la víctima a menys de 30 metres durant un any i un dia, a més d’imposar-li la prohibició per a la tinença d’armes durant un any i un dia. La pena és inferior a la sol·licitada tant per la Fiscalia com per l’acusació particular a l’aplicar el jutjat l’atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es van jutjar quatre anys després que ocorreguessin.

El tribunal afirma que dóna plena credibilitat al relat de la denunciant, que va assenyalar que l’acusat l’havia agredit l’agost del 2014, quan havia acudit al seu domicili a recollir les seues coses després de donar per finalitzada la relació. La sentència considera provat que el processat va subjectar la dona fortament pels braços i la va sacsejar al voler impedir-li que sortís per la porta. Els magistrats també donen credibilitat al que va declarar la denunciant a l’assenyalar que gairebé un any després, el juny del 2015, l’acusat es va presentar a casa de la mare de la víctima després d’una nova ruptura no acceptada i la va amenaçar de fer públiques fotografies seues de caràcter eròtic. En aquell moment, la denunciant va reclamar la presència policial perquè la seua exparella abandonés l’habitatge. L’Audiència rebutja el recurs presentat per l’acusat, que a més demana rebaixar l’ordre d’allunyament a 10 metres, encara que el tribunal assenyala que 30 metres és el mínim que pot establir (recorda que el normal són 100 metres). La sentència és ferma.

Es presenta a comissaria amb la parella després d’haver-la agredit La Guàrdia Urbana va detenir diumenge un home de 39 anys que es va presentar a comissaria al costat de la seua parella després de presumptament haver-la agredit. Els fets van ocórrer a les 5.20 hores, quan una parella es va presentar a les dependències de la Policia Local i la dona va explicar els agents que l’home que l’acompanyava, que és la seua parella, l’havia agredit al seu domicili. Els urbans el van identificar com un veí de Lleida de 39 anys i va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de violència en l’àmbit de la llar. Així mateix, la Urbana va detenir ahir a la tarda un altre home per agredir la seua dona al carrer Camp de Mart. Els mateixos agents van presenciar l’agressió des de la comissaria. En el que va d’any, ja són 13 els detinguts per violència masclista o domèstica.

tracking