SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut el líder de Vox a Lleida per delictes contra la llibertat sexual

Els Mossos d’Esquadra el van arrestar aquest dimarts a la tarda al seu lloc de treball

Imatge de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts el líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, per suposats delictes contra la llibertat sexual. Segons van confirmar fonts pròximes, l’arrest es va produir a la tarda al barri de Cappont, al lloc de treball de l’investigat, arran d’una denúncia presentada davant de la policia catalana per presumptes delictes sexuals contra menors d’edat. Pel que sembla, les víctimes podrien ser conegudes del seu entorn més proper, extrem que és investigat pels agents a càrrec de les indagacions. La investigació policial continua oberta i es preveu que el sospitós passi a disposició judicial en les pròximes hores al jutjat de guàrdia, que determinarà els càrrecs als quals s’enfrontarà si no arxiva la causa.

Actual president de la formació política Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray es va presentar com a candidat del partit al Senat a les eleccions generals del 2016. A les municipals del 2011, va ser candidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’alcaldia de Lleida, a més de liderar també la llista de la formació xenòfoba a les eleccions per a la Cambra Alta que es van celebrar a finals d’aquell mateix any. Fins al 2011, figurava com Josep Anton en totes les llistes publicades als diferents diaris oficials. Durant la campanya del 2016, el perfil públic de Facebook de José Antonio Ortiz Cambray va causar polèmica a l’exhibir de forma oberta símbols franquistes amb crits de joia a la dictadura de Franco i al fundador del partit feixista Falange Española, José Antonio Primo de Rivera, les imatges del qual mostrava obertament i ja no estan disponibles al seu perfil públic de la xarxa social. Als seus comentaris, el llavors candidat compartia continguts d’altres formacions de la resta de l’Estat que criticaven obertament l’acollida de refugiats de Síria o l’exhibició d’estelades en una final de la Copa del Rei de futbol. A més, incloïa també clares referències a la “falta de llibertat a Catalunya”.

Dilluns passat, Ortiz va presentar una denúncia davant de la Fiscalia de Lleida per un presumpte delicte d’odi per l’aparició de ninots penjats el 27 de febrer passat amb les sigles de Ciutadans, PP, PSC, Units Podem i Vox, i cares de líders i pancartes en les quals podia llegir-se “tots els partits del règim seran culpables de l’empresonament” i “Absolució Pablo Hasél”.

tracking