SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Demanen barracons per posar en marxa l'institut de Cappont

Demanen reutilitzar de forma provisional els que ara fa servir el de Torrefarrera || Afirmen que els autobusos per anar al Camp Escolar van tan plens que alumnes prefereixen fer el trajecte caminant

Les Ampes dels col·legis de Cappont es van reunir ahir amb Larrosa.

Les Ampes dels col·legis de Cappont es van reunir ahir amb Larrosa.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de mares i pares d’alumnes dels col·legis de Cappont (Camps Elisis, Francesco Tonucci i Frederic Godàs) proposen utilitzar els mòduls prefabricats en els quals actualment hi ha l’institut de Torrefarrera, quan acabin les obres de construcció de l’edifici, per ubicar un centre de Secundària al barri com més aviat millor. Així ho van plantejar ahir a l’alcalde, Fèlix Larrosa, i la setmana vinent ho comunicaran al director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega. L’institut Joan Solà de Torrefarrera es va crear en barracons, però la construcció de l’edifici va començar el 2018 i la previsió d’Educació és que entri en funcionament a finals d’aquest any o principis del 2020.

“L’inici en mòduls, encara que fos de forma provisional, ja seria un compromís del departament d’Educació per a la construcció de l’escola de Secundària. Seria un punt de partida que ens permetria fer confiança a la gent de Cappont, que és un barri molt jove i amb previsió de creixement”, va indicar Jaume Mayoral, de l’Ampa del Francesco Tonucci. Va recordar que les tres associacions han creat una plataforma i han ideat un projecte per crear “una escola d’ESO que faciliti la incorporació dels nens a la Secundària sense necessitat d’anar a un institut allunyat del barri”. “Esperem el suport d’Ensenyament i busquem també el de la Paeria”, va assenyalar, i va remarcar que fa anys que reivindiquen aquest equipament.

Begoña Piedra, presidenta de l’Ampa del Frederic Godàs, va assegurar que els instituts del Camp Escolar on són assignats els alumnes de Cappont “estan massificats” i va apuntar que alguns “tarden una hora des que surten fins que arriben a casa perquè prefereixen anar caminant, ja que els autobusos van molt plens”.

Per la seua part, l’alcalde va dir que dóna suport a la reivindicació dels pares de Cappont i va destacar que “serà el barri que més creixerà de la ciutat en els propers anys i s’agreujarà la situació”. “Hem d’asseure’ns i veure el nivell de col·laboració de les institucions. Nosaltres ja vam cedir el terreny per a l’institut i m’he compromès [amb els pares] a parlar amb la Generalitat per veure com podem dibuixar el mapa educatiu pensant en les expectatives de creixement”, va assenyalar. Va afegir que des de l’ajuntament ja estan treballant en la dotació d’una altra escola bressol per al barri.

Educació infantil a La Manreana amb mètodes Waldorf i Montessori La granja escola La Manreana de Juneda implantarà el curs vinent L’Escoleta del Mas, un projecte d’“escola lliure o viva” de segon cicle d’educació infantil, segons va explicar la coordinadora pedagògica, Belén Franquet. Va detallar que estan habilitant una aula a les seues instal·lacions, basada en la pedagogia Montessori i Waldorf, que combinaran amb jocs lliures a la naturalesa i tallers de vida al mas i la granja, amb l’objectiu d’impulsar l’aprenentatge vivencial, amb una ràtio de dos mestres per a un màxim de dotze alumnes. El cost d’aquesta escoleta és de 250 euros al mes. Franquet va presentar ahir aquest projecte a la facultat d’Educació de la Universitat de Lleida i va assegurar que ja tenen alguns inscrits per iniciar el curs al setembre.

Les Ampes dels col·legis de Cappont es van reunir ahir amb Larrosa.

Les Ampes dels col·legis de Cappont es van reunir ahir amb Larrosa.ITMAR FABREGAT

tracking