SEGRE

HABITATGE INCIDÈNCIES

Una comunitat d'un edifici de Lleida denuncia la presència d'okupes conflictius

La comunitat del número 8 del carrer Castella denuncia davant de Paeria i Urbana la presència d’okupes conflictius || Per amenaces a veïns i vandalisme

Una barana trencada.

Una barana trencada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Fa dos anys que estem amb les vides destrossades i vivim amb por a la nostra pròpia casa.” Així descriuen els veïns del número 8 del carrer Castella la situació en aquest bloc després que entressin a viure dos famílies en dos pisos de lloguer propietat de Solvia, l’agència immobiliària del Banc Sabadell. A més, afirmen que un tercer habitatge propietat de l’entitat bancària està okupat. “Es van instal·lar a mitjans del 2017 i en un pis de dos habitacions viuen quinze persones amb nens, hi han punxat la llum i l’aigua, fan soroll a altes hores de la matinada i estrany és el cap de setmana que no hi ha baralles i consum de drogues”, assenyalen tant veïns com l’administrador de finques.

El gestor de la comunitat també va denunciar que aquests inquilins “van trencar l’ascensor i una barana, van tenir gossos de raça perillosa a les cases i, durant el poc temps que fa que són aquí, han passat més de cinc famílies diferents a l’habitatge okupat. La situació és molt trista perquè és una comunitat de veïns bastant jove i on no hi havia cap tipus de problema de convivència fins ara, quan els insults i les amenaces són constants”. Un altre veí va denunciar que dissabte passat “un dels okupes va saltar al meu balcó de matinada per passar al pis okupat i el meu fill no va poder dormir durant tota la nit per por”. Arran de tots aquests successos, la comunitat de veïns ha presentat diverses queixes i denúncies tant a Solvia com a l’ajuntament i la Guàrdia Urbana. Fonts municipals van confirmar aquestes queixes i van al·legar que “els habitatges són propietat i responsabilitat de Solvia, que lloga aquestes vivendes sota preu per treure una mica de benefici i després se’n desentén. Seguirem de prop el que ocorri en aquest edifici”.

Aquest diari va intentar contactar amb l’agència immobiliària sense obtenir resposta.

Una barana trencada.

Una barana trencada.SEGRE

tracking